Dette må du sjekke før du legger deg

Jula er høytid for brann.
nyheter

If skadeforsikring har laget en sjekkliste for hva du bør huske å sjekke hver kveld før du legger deg i jula:

1. Blås ut levende lys

Sørg for at alle levende lys er slokket ordentlig før du legger deg om kvelden. Forlat aldri et rom der det er tent levende lys, og sett ikke levende lys nær brennbart materiale.

2. Skru av all julebelysning - også på juletreet

Trekk ut støpselet på all elektrisk julepynt i huset når du ikke er hjemme eller når du legger deg for kvelden. Ikke slå av juletrebelysning med å skru på pærene.

3. Sjekk komfyren og stekeovnen

Sjekk at komfyren/stekeovnen er slått ordentlig av, og trekk alle gryter og kjeler vekk fra platetoppen. Dette kan også redusere risikoen for tørrkoking.

4. Trekk ut støpsler på vannkoker og kaffemaskin

Sjekk at vannkoker, kaffetrakter og andre elektriske artikler på kjøkkenet er skrudd ordentlig av, og trekk ut støpselet fra stikkontakten.

5. Ikke lad mobilen på soverommet når du sover

Ikke lad mobilen eller andre elektriske artikler om natten. Hvis det er nødvendig å lade om natten, bør du lade rett i stikkontaktenog ikke på soverommet. Lad på ryddig, stabilt og ikke-brennbart underlag med optiske røykvarslere i nærheten.

6. Sjekk peis og andre typer ovner

Pass på at du ikke bruker ovnen som tørkestativ, og at brennbart materiale er minst 30 centimeter unna peis og andre typer ovn.

7.Unngå å bruke vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin når du sover

Ikke bruk vaskemaskinen, tørketrommelen eller oppvaskmaskinen om natten dersom du kan unngå det.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter