Skulle ta forbikjøring – kolliderte nesten med politiet

Nå må kvinnen gjennomføre 40 timers samfunnsstraff.
nyheter

Ei kvinne (22) er dømt etter at hun i mai 2016 tok en forbikjøring på E8 ved Hundbergan. Kvinnen skulle kjøre forbi en bobil. I motgående kjørefelt kjørte en sivil politimann på sivil motorsykkel. Politimannen måtte bremse kraftig ned og legge seg ut mot veiskuldra for å unngå kollisjon.

Etter forbikjøringen kjørte politimannen etter kvinnen, og startet gjennomsnittsmåling for farten til kvinnens bil. Gjennomsnittsfarten som ble målt lå på 131,5 km/t. Fartsgrensen i området er på 80 km/t.

Kvinnen måtte møte i Nord-Troms tingrett 13. desember tiltalt for overtredelse av to punkter i veitrafikkloven. Kvinnen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Tiltalte forklarte i retten at hun tok forbikjøringen, men at den ble tatt tidligere enn det politimannen hevdet. Kvinnen forklarte at forbikjøringen var normal, og at det skjedde uten problemer eller fare.

Dette er en forklaring retten ikke festet lit til. 22-åringen dømmes til samfunnsstraff i 40 timer. I tillegg mister hun lappen i en periode på ni måneder. Hun må også betale saksomkostninger på 2.000 kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter