Sentrumshotellet ble åpnet i mai 2014 og driftes av Nordic Choice Hotels. I London i forrige uke mottok arkitekten bak hotellet prisen for «Beste hotelldesign» i konkurranse med andre europeiske arkitekter. Det skriver nettstedet horecanytt.no tirsdag.

Unike lysforhold

– Vi har forsøkt å få til en dialog mellom den ikoniske Ishavskatedralen (av Jan Inge Hovig) og det nye hotellet. De skarpe hvite volumene er inspirert av de arktiske omgivelsene, og fasadene, bestående av glass og komposittelementer, er designet for å fange opp og reflektere de unike lysforholdene. På denne måten blir det fargerike spillet på den arktiske himmelen gjenskapt i fasaden. I solnedgang blir store deler av fasaden glødende rosa, mens det under nordlys blir et syn i grønt og lilla, uttaler faglig leder Niels A. Torp til nettstedet.

– Ikke bare et hotell

Prosjektleder Tord Kvien forteller at de ser på prisen som en anerkjennelse for at arkitektkontoret har utviklet en destinasjon og ikke bare et hotell.

– Vi vet selvfølgelig at vi vant prisen først og fremst på grunn av den unike arkitekturen, men vi skal ikke se bort fra at hotellet også har fått mye oppmerksomhet fordi mye av turismen nå i større grad trekkes mot arktiske strøk, uttaler prosjektleder Tord Kvien, som ifølge Horecanytt.no selv er oppvokst i nærheten av Tromsø.