Kåret mange pepperkakehusvinnere på Kystens Hus

Den tradisjonsrike førjulsutstillingen «Pepperkakebyen» ble formelt avsluttet onsdag med storstilt prisutdeling.
nyheter

Da delte varaordfører Jarle Aarbakke ut en rekke premier til «byggmesterne» som hadde levert inn bidrag til utstillingen.

I alt cirka 40 bidrag har kommet inn, forteller daglig leder i Sentrumsforeningen, Lena Nymark.

– Det har vært en veldig populær utstilling her på Kystens Hus. Spesielt turistene synes at den er koselig, sier hun.

Mange vinnere

I alt seks vinnerpremier ble delt ut – i tillegg til to ekstrapremier som ble loddet ut til deltakerne.

Den gjeveste prisen, «Årets Pepperkakehus», hadde faktisk sin opprinnelse inne på Kystens Hus.

Det var Råfisklagets bidrag «Fiskehjellene» som fikk prisen – og 1.000 kroner i sentrumsgavekort.

Inspirert av næringen

– Vi har laget en fiskehjell ettersom vi er inspirert av fiskerne og fiskekjøperne som vi jobber for, forteller Lisbeth Drotz, webredaktør hos Råfisklaget.

Hun forteller at premien på 1.000 kroner vil bli gitt videre til noen som trenger det.

«Folkets Favoritt», det vil si bidraget som har fått flest stemmer på Facebook, ble bidraget til Storvollen Barnehage på Kvaløya. Også de fikk et gavekort på 1.000 kroner.

Pengene til barna

– De pengene skal vi bruke på noe til barna. Det er de som har bakt pepperkakene, og de som skal få nyte godt av premien, sier Marianne Lindrupsen fra barnehagen.

Workinmarka skoles syvendetrinn stakk også av med en 1.000-kronerspremie. De fikk prisen for beste bidrag fra en «Skole eller Barnehage».

– Vi skal bruke pengene til noe morsomt for klassen. Kanskje bruker vi det til skoletur eller noe lignende, forteller Petter Kihlmark.

Kan hente bidragene

Utstillingen er som sagt avsluttet, og de som har levert inn bidrag kan nå hente disse.

Lena Nymark i Sentrumsforeningen håper imidlertid at de får stå en liten stund – ikke minst fordi den som nevnt er populær blant turister og andre besøkende på Kystens Hus.

– Vi lar utstillingen stå over romjula, deretter rydder vi den vekk, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter