Ikea advarer: - Vi har aldri konkurranser av denne typen

Møbelkjeden går nå ut og advarer mot svindelkampanjer.

  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

På egen nettsider opplyser Ikea at det er oppdaget at møbelkjeden misbrukes på SMS, i flere e-postkampanjer og i Facebook-annonser.

"Disse har noe varierende ordlyd, men alle hevder at du kan delta i konkurranser der du kan vinne gavekort eller få kuponger av ulik verdi, eller de ligner på en ordrebekreftelse på bestilte varer fra Ikea", skriver kjeden, som snart skal etablere seg med varehus i Tromsø.

Videre understreker de at de aldri har konkurranser av denne typen.

"Vi oppfordrer alle til ikke å klikke på Facebook-annonsene og heller ikke klikke på lenker i, åpne vedlegg i, eller respondere på denne typen SMS eller e-poster. E-postene bør slettes umiddelbart", skriver de.

"Dette er falske konkurranser og ordrebekreftelser som Ikea ikke har noe med å gjøre".