Sjekk kommunens «rottevideo» før jul

Tromsø kommune har valgt en humoristisk måte å belyse et av de vanligste problemene som kan oppstå i husholdningen i jula.
nyheter

– Det er slik at det er et gjentakende problem at det samler seg mye fettrester i rørsystemene både inn til husene og et stykke fra husene i juletiden. Det byr på mange problemer, og vi har prøvd å fokusere på dette med et litt skrått blikk, uten å rette pekefingeren mot noen, sier kommunikasjonssjef i kommunen, Pål Jakobsen, om videoen de har lagt ut på sin Facebook-side.

Bruker humor for å nå ut

Han forteller at det egentlig er ganske enkelt å unngå og helle fettet fra juleribba rett i sluken på kjøkkenet.

– Jeg tror ikke så mange tenker over at fettet tørker og at det tetter seg i sluken. I tillegg finner rottene og skadedyrene fort fram til dette, og de vil vi jo ikke ha i husene, sier Jakobsen.

Det er første gang kommunen prøver seg med et slikt grep for å nå ut til folket.

– Vi har prøvd å gjøre det på en litt morsom måte – ved å bruke humor for å nå fram til folk. Tromsø kommune har ikke ligget fremst i løypa på det området, men nå ser vi at det kan fungere, forklarer han.

Begeistret

Videoen har så langt bare fått gode tilbakemeldinger, og folk reagerer med latter når de blir vist videoen, forteller Jakobsen.

– Vi har fått fantastisk gode tilbakemeldinger, både fra Vann og avløp som er fra seg av begeistring, og av folket. Det er tommel opp og latter. Folk syns den er morsom, sier han.

Han forteller videre at tette sluker er en gjenganger hvert år, og at det oppstår en del episoder etter jul.

– Jeg tror folk som ser filmen ikke får så veldig lyst til å helle fettet i sluken. Så da satser vi på at de velger andre alternativer, sier Jakobsen og ler.

– Det er til det beste for alle – både for huseieren og oss i kommunen, legger kommunikasjonssjefen til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter