Julaften

– Blir ekstremt overraska om jeg ser et kvinnfolk her i dag

Utrolig nok er det ikke alle som har julegavene i boks på selveste julaften.

SISTE LITEN: En mannsperson som ikke ville identifiseres, fant seg en julegave på Vita i siste liten. Foto: Daniel Lilleeng  Foto: DANIEL LILLEENG

nyheter

Det smarteste er nok å handle inn julegavene i god tid før julaften. Men så var det denne hovedgaven til samboeren, forloveren eller kona da ...

Ja. Nå skal jeg ikke påstå at dere kvinner alltid leverer i god tid, men ifølge butikkansatte på Nerstranda kjøpesenter er det en god del mannfolk som stresser inn og ut av butikker for å finne den riktige gaven til sin kjære.

– De som kommer er som regel rask inn og ut her, sier Morten Dalsbø, som er butikkmedarbeider på Bjørklund på Nerstranda.

Gull for alle penga

DYRE GAVER: Morten Dalsbø ved Bjørklund forteller at mange mannfolk stresser inn for det første og beste til sin kjære.Foto: Daniel Lilleeng  Foto: DANIEL LILLEENG

Han forteller at han rett og slett blir overrasket om det kommer inn en kvinne på julaften for å kjøpe gaver til sin mann.

– Det er ringer og smykker opp til 7.000 kroner. De spør ofte om hjelp eller sier «finn meg noe fint». De tar det første og beste, sier Dalsbø.

Han forteller at aldersgruppa for siste liten-synderne er alt fra 40 til slutten av 50-årene.

– Jo eldre de er, desto mer stressa er de, sier Dalsbø, som selv kjøpte sine siste gaver på lillejulaften.

Samlepakker

Og mannfolkan stakk innom både Bjørklund og M.A.S., som ligger like over Strandtorget, men ingen ønsket å stille opp med sin siste liten-gaver.

– Det er litt flaut. Jeg skal i alle fall ikke i avisa med dette, sier en mannsperson, som gikk for det trygge gavekortet på en av sentrums populære klesbutikker.

- Litt panisk

JULEPAKKE: Margrethe Sørensen på Vita merker at mannfolka er litt sent ute med gavene sine.Foto: Daniel Lilleeng  Foto: DANIEL LILLEENG

Også på kosmetikk-forhandleren Vita har de lang erfaring med herremenn som stresser innom for å kjøpe gaver til sin kjære.

– De har sett ting på TV eller sneket i skapet til kona om hva de trenger, sier Margrethe Sørensen, som er butikkmedarbeider på Vita.

Hun forteller at tilbudspakkene med flere produkter som hører sammen, er det som gjelder under treet.

– Det er trygge valg som gjelder her. Jeg hadde akkurat en innom som var litt panisk.

Oppe i tredjeetasjen på parfymebutikken Kicks, merker man derimot ikke presset. Det samme gjelder på klesbutikken Bertoni.

– Det har vært lite folk her i dag. Det virker som om de som stresser ikke rekker å komme opp til oss, sier en ansatt på Bertoni.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter