Nora (10) tok med bestemor Nora (70) på den store byttedagen

Bokglede: Nora Bull (70) har med seg barnebarnet Nora Norøy (10) er på Libris for å bytte gaver.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

27. desember er den store byttedagen. Massevis av folk tok seg onsdag turen innom Jekta for å bytte gaver på butikkene.

Nora Bull (70) bor i Hedmark, men tilbringer jula hos sin datter og barnebarnet i Tromsø. Barnebarnet Nora Norøy (10) fikk to like bøker i julegave, så nå har de tatt turen til Libris på Jekta for å bytte.

– Nora har allerede funnet ut hvilken bok hun vil ha, så vi får håpe de har den inne, forklarer mormor Bull.

Norøy forteller at hun synes det er flott med bøker i julegave, og at hun liker å lese. Til slutt finner hun også boka hun leter etter, «Kryptalportalen».

Bytting

Nora og Nora blir ekspedert av Lise Hansen som er butikksjef for Libris på Jekta. Hun forteller at en del folk kommer i romjula for å bytte gaver.

– Folk spretter nok ikke opp om morgenen og drar til kjøpesentrene for å bytte gaver, men de kommer jevnt og trutt gjennom romjula og på nyåret.

– Som regel så kommer folk for å bytte gaver om de har fått to av, eller hvis de vil ha noe annet. Vi har en policy om at så lenge varen er i god stand og at vi fører den i vårt sortiment, så lar vi folk bytte den. Det er ikke så nøye om ei bok er kjøpt her, det er jo samme bøker i bokhandlene, slår hun fast.

Kjøpte ekstra gaver

Nøye planlagt: Martin Jørgensen (35) og Marita Jørgensen (23) kjøpte noen ekstra julegaver på Kitch’n, som de nå bytter.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Ekteparet Marita Jørgensen (23) Martin Jørgensen (35) har også funnet turen til Jekta knappe minutter etter kjøpesenteret åpnet på formiddagen. De skal ikke bytte gaver de har fått – men gaver de ikke har gitt bort.

– Jeg kjøpte like gjerne noen gaver ekstra, som jeg hadde i tilfelle jeg ikke fant andre gaver. Når butikkene tilbyr åpne kjøp, så benytter jeg meg av det. På den måten slipper man å stresse sånn når det nærmer seg julaften, sier hun.

Hun har kjøpte fire-fem reservegaver på Kitch’n.

– Alle liker jo vinutstyr, så det vet man at slår an. Jeg endte opp med å finne andre gaver til folk, så da bytter jeg tilbake disse, som jeg ikke ga bort.

Marita forteller at ektemannen ikke er noen stor fan av kjøpesenter

– Derfor kommer vi nå tidlig, før det begynner å bli fullt med masse folk, sier hun.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter