Hyller de frivillige etter rekordår

Troms Turlag går inn i det nye året med tidenes medlemsvekst i ryggen.

JUBLER: Daglig leder Lin Einarsdotter Olsen og koordinator for Barnas Turlag/DNT Ung, Mia Kanstad Kulseng, er strålende fornøyde med årets medlemsvekst. Foto: Troms Turlag 

nyheter

Den Norske Turistforening (DNT) melder om sin største medlemsvekst nasjonalt på 148 år, med utrolige 20.540 nye medlemmer. Troms Turlag har definitivt vært med og bidratt til de tallene.

– Vi har hatt en fantastisk vekst i 2016. Økningen er på 11,2 prosent totalt, men mest gledelig er veksten for Barnas Turlag og DNT Ung her i Troms. Barnas Turlag er for dem mellom 0–13 år og har hatt 36,2 prosent vekst. DNT Ung er for dem mellom 13–26 år og har hatt 18,3 prosent vekst. Dette er helt fantastiske tall, og vi er så glade for at så mange unge er med på våre turer og aktiviteter, sier Lin Einarsdotter Olsen, daglig leder i Troms Turlag.

Fellesskap

Som medlem av DNT får du tilgang på rundt 550 hytter landet rundt, inkludert over 40 hytter i Troms. Det er likevel de mange fellesturene og kursene som er nøkkelen til suksessen.

– Vi arrangerer varierte og nyttige kurs. Vi har et ganske vidt spekter av tilbud som omfatter alt fra turlederkurs og skredkurs til kart- og kompasskurs. Det viktigste er nok likevel det at medlemmene våre får ta del i et fellesskap og får være med på turer med svært erfarne turledere. Her møter man nye mennesker og får muligheter til å gå i områder som man kanskje ikke er så komfortabel med å gå i alene, sier Olsen.

Frivillige

Troms Turlag og deres frivillige har i tillegg merket rundt 877 km turløyper rundt i fylket, som alle kan få glede av om de er medlemmer eller ei.

– Jeg tror hovedgrunnen til veksten vi ser er en helhet rundt den enorme frivillige innsatsen som legges ned i løpet av året. Det går utrolig mange timer med, og vi har noen veldig flotte frivillige som virkelig står på. Vi har også stor variasjon i turer og tilbyr noe for alle og enhver, avslutter Olsen.