ÅRSKAVALKADE 2016

«Skal Dylan spille på Bardufoss?!»

Hva? Bob Dylan til Bardufoss? Er det mulig? Han skal vel til Bodø?

FOR GODT TIL Å VÆRE SANT: Da Bob Dylans offisielle Facebook-side annonserte at Dylan skulle spille på Bardufoss, gikk det sjokkbølger gjennom redaksjonen. Det viste seg imidlertid å være for godt til å være sant. 

DYLAN PÅ NORDNORSK: Det viste seg at det ikke var selveste Dylan som skulle spille, men heller Tromsø-musikerne Johan Aarstein og Ida Løvheim med prosjektet Bob Dylan på Nordnorsk. 8Foto: Helge Matland  Foto: Helge Matland

nyheter

Nei da. Jeg møtte selvsagt ikke Dylan.

Men det var akkurat slik saken startet på våre nettsider. Med tittelen «Bob Dylan til Bardufoss ... Eller vent nå litt!» lurte vi leserne inn til det som kunne se ut som en konsert med selveste nobelprisvinneren i litteratur, på selveste Bardufoss.

Det var Bob Dylans offisielle facebookside som gikk ut med informasjonen: «Bob Dylan @Istindportalen, Bardufoss, Norway». I redaksjonen reagerte vi med vantro, og en rask telefon til Istindportalen ga enda flere spørsmålstegn.

– Jeg skjønner ingenting. Jeg er hjemme med sykt barn og fikk en telefon om at jeg burde sjekke Facebook. Jeg er helt skjelven, fortalte huslederen ved Istindportalen den gang.

LES SAKEN: Bob Dylan til Bardufoss! ... eller vent nå litt

På nordnorsk?

Etter en stund ringte huseieren tilbake og kunne informere at det var et arrangement den dagen med gruppa Bob Dylan på Nordnorsk med tromsøartistene Johan Aarstein og Ida Løvheim, som tolker Dylans låter på nordnorsk.

Derimot hadde ikke han fått med seg at selveste Dylan hadde delt arrangementet.

– Jeg husker det, ja. Det var helt surrealistisk og jeg måtte klype meg i armen. Siden delte faktisk arrangementet to ganger den dagen, sier Aarstein til iTromsø i ettertid.

God historie

Ingen forlot konserten i skuffelse over at Bob Dylan ikke møtte opp. Derimot var det kanskje et lite spark som skulle til for at prosjektet Bob Dylan på nordnorsk virkelig skulle komme seg på veien.

– Vi starta for snart tre år siden, men det er i år at vi virkelig har satset. Det har vært konserter over hele landet, og jeg har besøkt steder jeg normalt ikke ville vært innom, sier Aarstein.

Forvirring

Etter en forvirrende og spent halvtime kunne man altså konstatere at det nordnorske coverbandet skulle opptre på Bardufoss, men med manglende svar fra Dylans management kunne vi ikke helt avskrive at Dylan også ville dukke opp.

Med en redaktør på nakken, som minnet meg på at Leonard Cohen hadde holdt konsert på Heggelia kino på midten av 80-tallet, fulgte jeg spent med. Men nobelprisvinneren møtte altså ikke opp. Skuffende, men jeg gikk likevel hjem med et glis da dagen var omme.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter