Disse er nå uten strøm

Sandøya, sør-vestlige deler av Rebbenesøya samt Hersøya og Nord-Kvaløya mistet kl. 06:36 torsdag strømmen.
nyheter

Oppdatering fra Troms Kraft klokken 17.40:

Senja: Strekningen Indregård til Huselv har nå fått strømmen tilbake.

På Skaland: En av de to transformatorstasjonene, som havarerte grunnet stor lynaktivitet, bli byttet i kveld. Det vil bedre situasjonen betydelig i dette området, opplyser Troms Kraft.

Yttersia av Ringvassøya: De tidligere strømløse områdene sørvest på Rebbenesøy har nå fått strømmen tilbake. Sandøya imidlertid er fortsatt uten strøm. Troms Krafts montører har vært i dialog med de berørte på Sandøya og disse bekrefter ifølge selskapet at de klarer seg fint slik situasjonen er. Feilsøk på Sandøya vil fortsette fredag 30. desember.                                                                                                                  

For Hersøya og Nord-Kvaløya: Troms Kraft vil vi så snart det lysner fredag 30. desember sende ut helikopter, med montører om bord, for å utføre feilsøking.

- Troms Kraft Nett beklager de ulempene strømutfall medfører for våre kunder. Vi jobber på spreng for å lokalisere, utbedre og gjenopprette strømleveransen, men må hele tiden ha fokus på sikkerheten til våre mannskaper, sier Hege Villumstad, avdelingssjef for kunder hos Troms Kraft.

Først på plass klokken 13.30

«Et helikopter, med våre montører om bord, arbeider nå med å lokalisere feilen. I tillegg er montører er på vei utover i bil og vil ta ferge over til Rebbenesøya kl. 13:30», skriver Troms Kraft i en pressemelding.

Troms Kraft prioriterer særlig Sandøya og Rebbenesøya fordi det der er fastboende - mellom 50 og 100 kunder skal være uten strøm i området.

«Sterk vind, mye nedbør og lynaktivitet utgjør en sikkerhetsrisiko for våre montører. Vårt fokus er å få strømmen tilbake til folk men vi kan ikke under noen omstendighet sette våre folk i farlige situasjoner. Utbedring av feilen kan derfor ta noe lengre tid enn ønsket», sier Arvid Åsmo beredskapsleder i Troms Kraft Nett AS i pressemeldingen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter