Onsdag kveld kjørte en leiebil med to turister utenfor veien ved Fossbakkelva i Andersdalen i Ramfjord og havnet til slutt i elva. Dette opplyser en tipser til iTromsø.

Politiet bekrefter hendelsen, men sier at de ikke har vært på stedet.

– Det skal ikke være noen personskade, men hvordan turistene kom seg fra stedet, er uvisst. Bergingsbil er bestilt, så vi har derfor ikke vært på stedet, opplyser politiets operasjonssentral.

Ligger der fortsatt

Ifølge tipseren ligger bilen fortsatt i elva, til tross for at bergingsbil var på stedet på onsdag.

– Bergingsbilen skal ha tatt med seg turistene, som var i god behold, men ikke bilen, forteller tipser Mariann Vassbotn Johansen til iTromsø.

Hun påpeker at vannavstanden i elva nå er stigende, som følge av mye nedbør det siste døgnet.

Dårlig føre

Årsaken til utforkjøringen er foreløpig ukjent, men både tipseren og politiet melder om vanskelige kjøreforhold i området.

– Det var både glatt og dårlig sikt på stedet, forteller Johansen.

Saken fortsetter under bildet!

I ELVA: Her havnet bilen etter utforkjøringen. Foto: Mariann Johansen

Vanskelig å berge

Bilberger Jan Eirik Kristiansen hos Viking redningstjeneste kan bekrefte at det var de som rykket ut til utforkjøringen.

– Det var sørpeføre på stedet, så trolig har det ført til at bilen mistet veigrepet og havnet i elva. Jeg var ikke selv der ute, så detaljene kjenner jeg ikke til, sier Kristiansen.

Årsaken til at ikke bilen ble berget opp av elva på onsdag var vanskelige forhold på stedet.

– Det var visstnok en litt spesiell situasjon, ettersom det var såpass bratt. Det er mulig at vi må bruke kranbil, men det blir vanskelig å svare på hvordan vi gjør det nå, sier Kristiansen, som foreløpig ikke vet når de vil få bilen opp igjen.