Med barokkmusikk vil Elias (15) og orkesteret støtte Kirkens Bymisjon

For 29. gang holdes det konsert til inntekt for Kirkens Bymisjon.

KONSERT: Orkesteret bestående av Malfred Hanssen (fra venstre.), Johannes Garam Liebig, Kirstin Indal, Edit Machlik, Aelita Stepanova-Osadchuk, Elias Lien, Monika Machlik, Charles Garden, Mario Machlik, Marianne Lund, og Mats Joachim Johnsen (sittende foran), skal holde konsert til inntekt for Kirkens Bymisjon. Foto: Jørn Myreng 

YNGST: Med sine 15 år er Elias Lien yngst i orkesteret. Foto: Jørn Myreng 

nyheter

Konserten vil være sammensatt av 13 musikere som skal spille musikk fra barokken.

– Vi satser på å ha full kirke i morgen under konserten, forteller Malfred Hanssen, som er leder og fiolinist i orkesteret.

Gratiskonsert

Han har vært med på den årlige konserten for Kirkens Bymisjon i samtlige år.

– Konserten kommer til å være gratis og alle kan komme. Når publikum går ut vil vi ha en kollekt stående hvor de som ønsker kan gi et bidrag til Kirkens Bymisjon, sier Hanssen.

Konserten kommer til å starte med et brak.

– Harald Bakkeby Moe kommer til å åpne konserten med å synge «O’helga natt».

Ingen av musikerne tar betalt for konserten og de har også fått lov til å bruke Domkirken til formålet.

– Vi har ingen utgifter på denne konserten, sier Hanssen.

Yngst i rekken

Med sine 15 år er Elias Lien yngst blant musikerne. Likevel har han rukket å være med på konserten til inntekt for Kirkens Bymisjon én gang tidligere.

– Jeg har tiden til å spille og det er koselig å holde konsert. I tillegg går det jo til et godt formål, forteller Lien.

Lien begynte å spille fiolin siden han var seks år gammel. Fredag står han i Domkirken som solist.

– Jeg er ikke så veldig nervøs. Jeg har spilt en del konserter, så jeg føler meg litt herdet, sier 15-åringen.

Solist på kort varsel

Mats Joachim Johnsen skulle i utgangspunktet spille trompet med Ingrid Eliassen. Dessverre ble hun syk og måtte melde forfall til konserten. Det resulterte i at Johnsen ble «forfremmet» til solist.

– Det blir morsomt å spille. Det bruker å være god stemning i Domkirken, forteller Johnsen.

I likhet med Lien, lar ikke Johnsen nervene ta overhånd.

– Jeg har spilt masse konserter i Oslo hvor jeg bor og har hatt det veldig moro. Jeg tror dette blir bra, sier Johnsen.

– Det er alltid gøy å holde konsert, også er det så fin akustikk i Domkirken. Dette er en konsert som publikum absolutt bør få med seg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter