Stadig flere tromsøværinger tar beina fatt - også om vinteren

«Tenk Tromsø» melder at nesten 400 tromsøværinger syklet over Tromsøbrua daglig i oktober.

  Foto: Marius Fiskum/Tenk Tromsø

nyheter

Det er en 18 prosent økning fra fjoråret.

I november var det 287 registrerte syklister som passerte tellerne til Statens vegvesen hver dag.

Jubler

De andre tellerne deres registrerte også vekst i de to månedene. Telleren ved Tverrforbindelsen målte 14 prosent vekst mens den på Sandnessundbrua målte 13 prosent i november.

- Dette er veldig gode tall, og jeg jubler for og sammen med byens syklister. Snøen kom sent til byen i år, men det forklarer nok bare litt av den gledelige økningen. Vi ser den samme sterke veksten de andre månedene av året, sier Ragni Løkholm Ramberg (Ap), leder i styringsgruppa for «Tenk Tromsø»-prosjektet i en pressemelding.

Vil tilrettelegge for vintersyklistene

Ramberg legger til at Tenk Tromsø-prosjektet også skal senke barrierene for vintersyklistene.

- Enten vi snakker om kosting, strøing eller reparasjoner; Byens syklister må oppleve at standarden på sykkelvegen er god, og forutsigbar, også om vinteren, sier Ramberg.

- Må bygge hovednett

Et av målene for «Tenk Tromsø» er at sykkel- og gangvegene skal bli så gode at folk velger å gå eller sykle på tre av ti av deres daglige reiser i byen.

- Nå ser vi at det ikke står på innbyggerne i byen. Disse tallene vitner om et stort potensial, men det krever at vi kommer i gang med å bygge et hovednett for sykler i Tromsø. Hvis vi sammenligner oss med landets ti største kommuner, har Tromsø færrest kilometer gang- og sykkelvei per 1.000 innbygger, sier Ramberg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter