Halvparten av de spurte i ny undersøkelse er positiv til fellesfyrverkeri

Det synes If Skadeforsikring er gledelig.

Fjellfyrverkeriet  Foto: KNUT JENSSEN

nyheter

På oppdrag fra If Skadeforsikring har YouGov gjennomført undersøkelse for å se på nordmenns oppfatning av fyrverkeri. Totalt deltok 1.010 personer mellom 18 og 74 år i undersøkelsen.

I undersøkelsen kommer det fram at 55 prosent av de spurte mener at fellesfyrverkeri er et flott tiltak og at de derfor dropper å ta med eget fyrverkeri og mer enn halvparten sier de kanskje eller helt sikkert skal se på fellesfyrverkeriet i byen eller på stedet de skal være.

55 prosent svarer også at de kanskje eller helt sikkert skal se på fellesfyrverkeriet i byen eller på stedet de skal være.

- Positivt

Dette synes Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If Skadeforsikring er gledelige tall.

- Vi synes det er meget positivt at omtrent halvparten av Norges befolkning ønsker å overvære felles fyrverkeri. Fyrverkeri nytes best på avstand, og er både sikrere og flottere å se på når det skytes opp av profesjonelle. Ofte er det mer flaks enn forstand som forhindrer ulykker når fyrverkeri skytes opp på egen hånd, sier hun i en pressemelding.

– Vi er glad for at utviklingen med fellesfyrverkeri blir mer og mer vanlig i Norge, slik det er i utlandet.

Samtidig viser undersøkelsen at 23 prosent av de spurte mener at fellesfyrverkeri er et flott tiltak, men allikevel kommer til å fyre opp sitt eget fyrverkeri. I alt sier hver femte nordmann at de kommer til å skyte opp eget fyrverkeri nyttårsaften, 26%.

Skader

I tillegg kommer det i undersøkelsen fram at 49 prosent av de spurte har opplevd fyrverkeri ute av kontroll. Flere menn enn kvinner svarer dette.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter