Lær deg mer om musserende vin!

Kan du forskjellen på de ulike typene?
nyheter

  • Cava er spansk musserende vin laget etter champagnemetoden og hovedsakelig produsert i Catalonia. Kan både være hvit og rosé. De vanligste druene er Macabeo, Parellada og Xarel·lo.
  • Crémant produseres i Alsace-regionen i Frankrike og er det nærmeste du kommer originalen. Vanlige druer er Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling og Chardonnay.
  • Champagne lages i distriktet Champagne i Nord-Frankrike. Musserende vin fra andre distrikt og land omtales ofte og feilaktig som champagne. Her dominerer Chardonnay-druene.
  • Prosecco er en italiensk musserende vin som vanligvis lages på druen Glera – tidligere kjent som Prosecco. Fra 2010 er betegnelsen ikke lenger knyttet til druetypen, men er en geografisk indikasjon for produkter fra Veneto-området.
  • Spumante er musserende vin fra Piemonte-området og også produseres i ulike varianter. I sum er Italia største leverandør av musserende viner.
  • Sekt lages i Østerrike, Tyskland og Russland, men er så å si ikke etterspurt på polet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter