Meteorolog: – 50 prosent sjanse for kuling når fyrverkeriet tennes

Meteorologisk institutt melder om to mulige scenarioer i kveld. Det ene kan medføre kuling og dårlig sikt.
nyheter

Et polart lavtrykk er under utvikling i Barentshavet og vil treffe Nord-Norge i løpet av kvelden/natten. Det ligger nå nord for Finnmark ute i havet.

– Ut fra forskjellige modeller vi varsler etter har det to mulige baner. Det ene er at det går utenom kysten og treffer inn mot Lofoten og Vesterålen, forteller Ola Mellem, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Om det blir tilfelle, vil det ifølge meteorologen kunne komme noen snøbyger, men det vil mest sannsynlig bli god sikt til fyrverkeriet.

50/50

– Det andre alternativet er at det kommer inn nærmere kysten og går inn over land, da kan det bli en del vind og nedbør i natt.

– I verste tilfelle kan det bli vind fra nord og nordøst, opp til liten eller sterk kuling i byen, sier Mellem.

Ute ved kysten vil det kunne bli enda verre, fra sterk kuling til liten storm.

– Kan du si noe om sannsynlighet, snakker vi om 50/50?

– Ja, det kan du godt si.

– Ikke stå mot vinden

Om uværet kommer, råder meteorologen til å vise ekstra forsiktighet med fyrverkeriet i kveld.

– Det vil blåse en del, så folk bør ikke stå mot vinden slik at de får rakettene blåst på seg.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter