Må tørke flere hundre kg fyrverkerier etter avlysningen

Fjellfyrverkeriet var nødt til å samle inn og frakte ned alt fyrverkeri som egentlig skulle ha blitt skutt opp på nyttårsaftenen.
nyheter

Erlend Halstensen i Fjellfyrverkeriet skriver i en mail til iTromsø at alt fyrverkeri er tatt vare på.

– Fyrverkeriet er på lager. Vi må se hvor store fuktskadene er, og kommer tilbake hva vi gjør senere, skriver han.

Til tørking

Fjellfyrverkeriet har fått låne en luftavfukter for å tørke fyrverkeriet, men det er som sagt ennå uklart hvor mye som kan berges og eventuelt brukes senere.

Det var en sur beslutning for fyrverkerigjengen å ta – å avlyse det tradisjonsrike Fjellfyrverkeriet som skytes opp fra Storsteinen.

– Dette er første gang på minst 20 år at fyrverkeriet er blitt avlyst på grunn av vær, sannsynligvis må vi tilbake til 80- eller tidlig 90-tall siden sist, skriver Halstensen.

Omfattende arbeid

Det tok flere timer å samle inn fyrverkeriet som da var spredt ut over et stort område.

De frivillige var nødt til å jobbe fort.

– Når beslutningen ble tatt så måtte vi forsøke å berge fyrverkeriet. Veldig mye av fyrverkeriet er vått, og vi kunne ikke la det stå igjen på fjellet, skriver han.

Alt var klart til oppskyting

Forberedelsene for fyrverkeriet var avklarte i god tid før midnatt. Bombene og batteriene var på plass, og dieselspannene til årstallene var båret ned i fjellskråningen.

– Kvelden startet veldig bra, og alle våre gjorde en kjempeinnsats med å få alt på plass til midnatt. Og vi var klare på alle plasser, både fyrverkeri, årstall og lyspunktene langs kanten.

Leit å måtte gi opp

Halstensen skriver at det var trist og leit å måtte gi opp.

– I tillegg til det fysiske strevet med å få alt ned igjen, så er det også en kjempestor skuffelse for oss, at noe vi har lagt ned så mye arbeid i må avlyses.

Det var som sagt været som satte en effektiv stopper for fyrverkeriet, men det var lenge vurdert å kun utsette oppskytingen.

Prøveoppskyting

– Vi satt klare og håpet at været skulle gi seg. Klokken 00.30 gjorde vi en prøveavfyring, men vi så ikke fyrverkeriet selv.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter