Sjekk Truls Tillers flotte nyttårsbilde

Var du en av dem som slet med å få tatt et flott bilde av nyttårsfeiringen eller fyrverkeriene i natt?

STEMNINGSFULLT: Bildet er tatt fra brua mot Ishavskatedralen.  Foto: Truls Melbye Tiller

nyheter

Truls Melbye Tiller klarte det mange av oss bommet på - og resultatet kan du se her: Et nydelig, skarpt og stemningsfullt bilde av Ishavskatedralen omgitt av fargerike fyrverkerier.

iTromsøs fotosjef Ronald Johansen sier at bilder "nok er det eneste bildet som ble tatt nyttårsaftenen 2016 som står seg i ettertid".

Fast tradisjon

Truls Tiller selv sier at det er blitt en årlig tradisjon å dra ut på nyttårsaften å ta bilder. I utgangspunktet skulle han dog ikke ta bildet i Tromsdalen.

- Jeg har vært på forskjellige plasser og fotografert de siste årene. Jeg hadde sett på værmeldingen tidligere på dagen om at det skulle bli brukbare forhold, så jeg bestemte meg for å dra til sentrum på bryggen til gamle Driv, sier han til iTromsø.

Der var det masse folk og god stemning, og Tiller håpet at det skulle bli et hull i skydekket.

Ventet til i siste liten

- Jeg satt i bilen der til ca 23.53 med et lite håp om opphold i snøbygene, men fant da ut at dette ikke ville bli noe å ta bilder av. Jeg startet bilen og kjørte over brua i håp om å rekke frem til kl. 24.00, forteller han.

FOLKSOMT: Utenfor kirka var det flusst av folk som ville se fyrverkeriet.  Foto: Truls Melbye Tiller

Det var såpass bra sikt ved kirka at han bestemte seg for å stopp der.

- Det var masse folk og god stemning der også og kl. 23.59 var jeg klar med kamera. Så var det å finne en vinkel som gjorde at man fikk med både kirke og raketter og kanskje litt lys fra Fjellheisen. Det siste uteble dessverre, men fikk no i alle fall med noe, sier Tiller.

Folkesamling

Bildet er tatt fra brua og viser også den store folkesamlingen ved inngangen til Ishavskatedralen - folk som venter på tolvslaget. Kanskje ventet de også på Fjellfyrverkeriet - plassen foran Tromsdalen Kirke pleier å være et yndet sted for å få orkesterplass til fyrverkeriet som skytes ut fra Storsteinen.

Truls Tiller er rimelig fornøyd med bildet.

- Dette er vel det beste resultatet man kunne forvente seg slik som kvelden ble. Nå er det bare 364 dager til man prøver igjen, avslutter han.