Ny besøksrekord for Polaria

I takt med den økende vinterturismen til Tromsø har Polaria satt ny besøksrekord. I fjor hadde de 135.101 besøkende, som er rundt 8.000 flere enn i 2015.

tidenes besøk: Turistene får ikke nok av selakvariet på Polaria og daglig leder Geir Stokke kunne notere seg nok en besøksrekord for 2016. Foto: Tor Farstad 

MILEPÆL: Daglig leder Geir Stokke på Polaria tok imot gjest nummer to million 18. august i fjor, Gudrun Pörkert. Ektefellen Paul i midten. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

– Vi slår fjoråret med en suveren rekord. Det er veldig oppløftende, sier en fornøyd daglig leder på Polaria, Geir Stokke.

Turister og lokalbefolkning

De siste årene har besøket skutt i været, og det er spesielt vintermånedene som fører til økningen. Bare i desember hadde Polaria over 8.000 besøkende.

– Det er veldig mange. For å illustrere den enorme økningen, hadde vi 2.500 besøkende i desember 2008.

Både tilreisende og lokalbefolkning finner stadig oftere veien til Polarias attraksjoner.

– 1. juledag og 1. nyttårsdag domineres av turister, mens 2. juledag og ellers i romjula er det mye lokalbefolkning her også, sier Stokke.

Juli toppmåneden

Polaria åpnet i 1998 og kan neste år feire 20-årsjubileum. Selv om perioden desember til mars har hatt økningen de siste årene, holder fortsatt sommeren stand som den desiderte beste besøkstiden, med juli som suveren toppmåned.

– I juli 2016 hadde vi 24.500 besøkende, med juni og august som en god nummer to og tre. Det skyldes cruisetrafikken. Tidligere var vinteren veldig dårlig, men det har snudd.

Før jul ble det klart at Statsbygg skal selge Polaria. Geir Stokke håper Polaria får kjøpe den populære turistattraksjonen. Den trenger sårt utvidelse.

– Polaria ble bygget for 40.000 til 50.00 besøkende, det er derfor viktig at den blir bygd ut, ellers blir vi ikke et godt tilbud for de besøkende. Når folk må stå i kø, spesielt i selakvariet for å se på foringen og treningen, trenger vi tribuner for at alle skal se godt.

Selger Polaria

Stokke håper salgsprosessen kan være avgjort i løpet av høsten 2017.

– Ifølge Statsbygg tar en slik prosess seks til ni måneder. Jeg regner med Polaria kan legges ut for salg før sommeren og salget være avgjort til høsten. Dersom vi får tilslaget kan vi starte prosessen med finansiering av utvidelsen. Det er lettere å få finansiering når vi har sikkerhet i bygget, sier Geir Stokke.

Om det blir noen feiring av den nye besøksrekorden har ikke han rukket å tenke på ennå.

– Vi må vel finne på noe, det skal markeres.