7 ting å finne på i helga

Usikker på hva du skal finne på i helga? Her er våre tips!

OPERA: Lørdag er det Operagalla i Kulturhuset. Dette bildet er fra fjorårets galla. Foto: Helge Matland 

nyheter

Nå er det snart helg, og dersom du ikke allerede har fylt fridagene med planer, kan du her plukke opp noen tips om hva som skjer i byen fredag, lørdag og søndag.

For de sporty ...

Helgas store arrangement er Mørketidsløpet på lørdag – Norges største vinterløp. Her kan deltakerne velge mellom å løpe halvmaraton, mila eller fem kilometer.

LØP: Enten man skal springe eller man skal heie: Mørketidsløpet på lørdag er en opplevelse. Her fra fjorårets løp. Foto: Daniel Lilleng. 

Klokken 15.00 begynner halvmaratonen, klokken 15.15 går mila i gang og klokken 15.20 starter Mørketidstrimmen – løpet på fem kilometer. Alle løpene starter på Stortorget.

Og mens man først er i sentrum kan man stikke innom Remiks og Framtiden i våre henders bruktmarked på Kulturhuset. Dette er årets første bruktmarked, som arrangeres den første lørdagen i hver måned.

For de kulturinteresserte ...

Det finnes også en rekke arrangementer for den kulturinteresserte i helga.

Fredag klokken 19.30 er det for eksempel Operagalla i Kulturhuset. Her kan man høre høydepunkter fra blant annet "Faust", "Tryllefløyten", "Hoffmanns eventyr" og "Perlefiskerne" med solistene Hamida Kristoffersen (sopran), Caroline Wettergreen (sopran), Hallvard Djupvik (tenor), Gunnar Andor Nieland (baryton) og NOSO Symfoniorkester.

På lørdag klokken 19.30 inviterer Kulta, Milla Entertainment og Pan Produksjoner til Tromsøs første Varieté. En varieté er et sammensatt underholdningsprogram, og de oppmøtte på Kulta vil kunne få med seg både akrobatikk, sang, musikk og komedie. Tidligere kultursjef Kåre Sørensen er konferansier.

På Verdensteatret kan de operainteresserte se operaen "Nabucco av Verdi" sendt fra The Met. Det er Plácido Domingo som spiller hovedkarakteren, og operaen varer i to timer og 44 minutter. Starttidspunkt er 18.55.

Kirke og Yoga ...

Søndag klokken 11.00 fremføres Helligetrekonger-spillet "Vi kommer fra Østen" i Tromsø domkirke. Spillet fremføres av trosopplærer Mari-Mette Graff og barn og ungdommer i Domkirken menighet. Sogneprest Kjell Yngve Riise står for resitasjon, domkantor Hijoo Moon for piano og Eirik Hoel Sandvik for fløyte.

For dem som er glad i fysisk aktivitet arrangeres det lørdag "Tromsø Yoga Day" fra klokken 12.00. Da kommer Trondheim Meditasjon til Tromsø for å vise hvordan man kan finne harmoni og glede gjennom yogalivsstil og meditasjon.