NRKs turfamilie vil inspirere Tromsø-familier til å dra på tur

Mørketid og vinter hindrer ingen, og på søndag kommer hele familien kjent fra «Villmarksbarna» på NRK Super til Tromsø.

villmarksfamilien: Pappa Lars Krempig (47) fra Kyte på Voss, mamma Inger Wallem Krempig (47) fra Os, Guro Krempig (17) – også kjent fra Eventyrjenter, Ida Krempig (14), Runa Krempig (11) og Narve Krempig (8) kommer til Tromsø for å fortelle om turene og opplevelsene deres. Foto: Rebecca A. Het­land 

nyheter

Gjennom tre sesonger har «Villmarksbarna» og familien Krempig fra Alta prøvd å få flere ut på tur. Søndag arrangerer Barnas turlag foredrag med hele familien på Teorifagbygget på UiT.

– Vi kommer til å vise klipp og snakke om turer ungene kjenner igjen fra TV-serien og vise noen klipp fra de nye episodene, forteller mamma Inger Wallem Krempig.

Når sesong fire kommer på NRK Super til våren, er det med to episoder filmet i Tromsø.

– Vi ble med Audun Rikardsen på tur i november, hvor vi fikk møte hval og spekkhoggere på nært hold. Det andre programmet fra Tromsø var med Audun Hetland og kona på tur ute på Brensholmen hvor vi seilte og klatret.

Ikke noe «superfamilie»

Hun og mannen Lars har reist landet rundt på tur sammen med barna Guro (17), Ida (14), Runa (11) og Narve (8). Hun legger likevel vekt på at de ikke er noen «superfamilie».

– Alle barna våre holder på med en rekke fritidsaktiviteter og vi jobber, så det blir mye kjøring og ikke så mye tur som vi kanskje skulle ønsket i hverdagen. Det handler mer om å prioritere det når det passer. Vi har tatt med barna ut på tur siden de var små og disse fellesopplevelsene binder oss sammen som familie. Den eldste av barna våre er nesten 18 år og den yngste er åtte, så det er utrolig kjekt å ha en fellesinteresse som er noe vi alle kan gjøre sammen som familie, sier Wallem Krempig.

Mye spennende på programmet

Foredraget markerer starten på året for Barnas turlag med fellesmiddag fra klokka 16.00 i Labyrinten ved UiT.

– Vi prøver å få til en god blanding mellom overnattingsturer og lavterskelturer. Vi vil at alle skal kunne være med og komme seg ut, og da er det viktig å trekke fram at man ikke trenger å gjøre ting så kompliserte. Av andre arrangementer jeg kan trekker fram er stjernehimmeltur 9. februar på Vitensenteret med Astronomiforeningen. De samarbeider vi også med på den årlige astronomituren til Skibotn 17.–19. februar, sier Åshild Ønvik Pedersen i Barnas Turlag.

HELTER: Søstrene Sigrid og Synne Ønvik Stefanussen fra Lyfjorden i Barnas turlag sammen med heltene deres Narve og Runa Krempig fra «Villmarksbarna» på telttur sammen i fjor påske. Foto: Pri­vat 

 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter