Gjør nye endringer i busstilbudet

Både på byrutene og distriktsrutene vil det skje endringer og forbedringer i 2017, ifølge fylkesråd for samferdsel og miljø.

I år blir det flere endringer på både by- og distriktsrutene i Tromsø. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Sammen med Troms fylkestrafikk skal vi se hvordan vi kan optimalisere bussrutene. Det blir noen mindre justeringer på en del av rutene og endret frekvens, blant annet på rute 42 mellom Stakkevollan og Eidkjosen, sier Ivar B. Prestbakmo (Sp).

BYEN:

Linje 23: Endret trasé mellom «Lunheim vest» og Tromsøysundtunnelen. (På grunn av stor kødannelse på Tromsøysundvegen ved Tomasjordnes vil denne kjøre Evjenvegen).

Linje 28: Utvidelse og standardisering av kjøretider. (Linje 28 har vært en gjenganger når det gjelder forsinkelser og avvik. Vi forutsetter at tiltakene som nå settes i verk skal bøte på dette).

Linje 34: Endret avgangstider etter klokken 21, dette for å bedre korrespondansene i Giæverbukta.

Linje 35: Styrket avgang rundt klokken 07.30 på grunn av kapasitetsproblemer.

Linje 42: Høynet frekvens fra 15 til 10 minutter til og fra Kvaløya i rushtid (dette medfører også en betydelig frekvensøkning langs Stakkevollvegen).

Linje 43: Alle avganger starter nå på Eidkjosen, tidligere har noen av disse startet på Storelv snuplass. På grunn av tilbakemeldinger om fulle busser på linje 425, er avgangene for linje 43 flyttet til Eidkjosen.

DISTRIKTET:

Linje 412: Doblet frekvens mellom Olavsvern og Solligården etter klokken 17 hverdager, og på lørdager (korrespondanse med linje 28). I tillegg er det tilpasset avganger til linje X29.

Linje 425: Tre nye avganger til og fra Ersfjordbotn på hverdager. Fire avganger til, og fem avganger fra Ersfjordbotn lørdager.

Linje 445, Reinøy: Opprettet bestillingsturer mellom Reinskard fergekai og Grøtnesdalen/Nordeidet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter