I fjor åpnet turløypa først, i år er situasjonen snudd på hodet

Tross labert vær, fant flere veien til åpningen av Tromsø Alpinpark.
nyheter

– Det er greit føre, sier Mia Helstrup (12). Hun er aktiv i Tromsø slalåmklubb, og prøvde løypa på åpningsdagen. Hun hadde allerede fått en sniktitt på løypa i går under en trening med slalåmklubben.

–Vi har måttet kjøre rundt i fylket for å trene, siden det ikke har vært åpent her før nå. Jeg er med andre ord ganske lei av å kjøre bil, og gleder meg til å stå mer på ski i Kroken, forteller hun.

Helstrup trener flere ganger i uka, og ser fram til årets slalåmsesong.

– Det blir mye trening og konkurranser. Jeg liker å stå på ski, og jeg liker å konkurrere, derfor trives jeg godt i slalåmklubben, forteller hun.

Fornøyd leder

Rune Kufaas er daglig leder av Tromsø alpinpark. Han kan melde om god stemning.

– Vi åpner faktisk på samme dag som vi gjorde i fjor – selv om det da var turløypa som var åpen, mens bamseløypa var stengt. Hadde vi kunnet åpnet i desember ville det vært historisk.

– Vi kan ikke styre været, så vi må bare krysse fingrene. Skal vi åpne noe tidligere, trenger vi et bedre snøproduksjonsanlegg.

Han vet ikke når turløypa kan åpnes.

– Det er umulig å si. Vi er oppe og sjekker daglig. Lenger opp på fjellet er det fine forhold, men vi mangler snø i hele løypa.

– De som kommer i dag er publikummet vi treffer med bamseløypa. Det er barnefamilier, og kanskje folk som har fått utstyr i julegave og vil prøve det ut.

Familietur

Familien Sagen og Jensen har spent på seg skiene i Kroken.

– Vi er fornøyd med at de har åpnet nå, særlig når man tenker på at det har vært år hvor de ikke har åpnet før ut i mars, sier Anne Jensen.

– Jeg liker best å kjøre fort og å hoppe, forteller sønnen Eine Sagen (6)