Skal du gjennom her i løpet av uken, kan du måtte belage deg på ventetid

Skal du gjennom Kvalsundtunnelen de neste ukene, kan du måtte belage deg på ekstra ventetid.

Her jobbes det med utbedringer i Kvalsundtunnelen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Arbeidet som foregår inne i Kvalsundtunnelen resulterer i en ny pumpestasjon som skal fjerne innsig av vann i tunnelen. Fartsgrensen i tunnelen er allerede senket til 50 km/t i forbindelse med dette arbeidet.

Vet ikke om det blir nødvendig

Denne uken kan det også bli nødvendig å sperre ett kjørefelt og bruke ledebil gjennom tunnelen som går mellom Kvaløya og Ringvassøya.

- Vi er enda ikke helt sikre på om det blir nødvendig med ledebil og eventuelt når det blir nødvendig. Vi må først avdekke en høyspent kabel og den ligger mye nærmere kjørebanen enn først antatt, så det kan bli nødvendig å snevre inn til kun ett kjørefelt, sier Steinar Larsen i Statens vegvesen.

Opp til 15 minutts ventetid

Larsen mener det er viktig å opplyse om at det kan bli nødvendig, slik at folk som benytter seg av tunnelen er ekstra obs på det.

- Hvis det ikke er noen som dirigerer trafikken, så er det bare å kjøre igjennom. Fartsgrensen er satt ned på grunn av arbeidet, så vi ber om at folk respekterer det. Om det blir nødvendig med ledebil, så er det uansett bare snakk om maks 15 minutt ekstra ventetid for bilistene, sier Larsen.