NM i hjelpekorps til Tromsø

Tromsø Røde Kors lover spenning for både utøvere og publikum når det til høsten arrangeres Norgesmesterskap (NM) i hjelpekorps i Tromsø.

KONKURRERER: Til høsten arrangeres NM i hjelpekorps i Tromsø. Dette bildet er fra en øvelse. Foto: Karoline Hansen, Folkebladet 

nyheter

NM i hjelpekorps er en årlig konkurranse, som i år arrangeres første helga i september. Gunnar Steinholm, som sitter i arrangementets hovedkomité, forteller at det maksimalt kan delta nitten lag fra ulike distrikter i Norge.

– Jeg må også nevne at laget fra Tromsø har gjort det svært bra tidligere. De har både vunnet og kommet høyt opp. Dette er vi veldig stolte av, sier Steinholm.

Årets arrangement består av to deler, som begge arrangeres i Tromsdalen. Det settes opp et nattorienteringsløp natt til lørdag 2. september, og på lørdag formiddag gjennomføres en ringløype med ti poster. Deltakerne skal blant annet testes i ferdigheter og kunnskap om førstehjelp, samband og ettersøk.

Publikumsvennlig konkurranse

Begge konkurransene kan følges tett av publikum. Det vil være mulig for folk å stå i løypa for å se, og Gunnar Steinholm nevner at de også planlegger å sette opp storskjerm i sentrum.

– Det er spennende konkurranser, og det er viktig for oss å tilrettelegge for mange tilskuere, sier han.

Vinneren får delta i europamesterskapet

Vinnerlaget i konkurransen kan kalle seg Norgesmester i hjelpekorps 2017, og har dermed mulighet til å representere Norge i europamesterskapet i hjelpekorps.

Steinholm regner med at det vil være snakk om 300 mennesker involvert totalt.

– Vi er fortsatt i en planleggingsfase, men vi vet allerede nå at vi trenger mange frivillige. Det kan bli snakk om 150 personer som skal hjelpe til før, under og etter arrangementet. Disse kan gjerne melde seg allerede nå, avslutter Gunnar Steinholm.