Rema-ansatt: – Vi må lese at venner og kjente kaster dritt om oss på nettet

I går gikk Mack-direktør Harald Bredrup ut og ba folk besinne seg og ikke ta frustrasjonen sin utover Rema 1000s kjøpmenn og butikkansatte. Nå tar butikkmedarbeider Vegar Norheim ved Rema 1000 Storsteinnes bladet fra munnen.
nyheter

Kommentarene har haglet mot Rema 1000 de siste dagene, og ikke alle har vært like høflige.

– Det var det ikke så veldig kult å gå på jobb etter alt jeg har lest i kommentarfeltene i helga, forteller Norheim, som jobber på Rema-butikken nært Macks bryggeri i Balsfjord.

Blir raskt svært personlig

I et innlegg på sosiale medier skriver butikkmedarbeideren at det ikke er de ansatte i butikkene som har laget oppstyret.

– Dette ligger mange nivå over det vi påvirker til daglig. Jeg kan nok garantere at det er ingen som vil Mack til livs i en eneste Rema-butikk i Norge.

– Likevel må vi lese at våre venner og kjente kaster dritt om oss på nettet, at mennesker man trodde en kjente snur ryggen til. Mine kolleger hadde fått mye ubehagelig servert i løpet av helga, og ikke alle syntes det var godt å treffe folk i dag.

Norheim peker på at debatten som har rast blir fryktelig personlig i små bygder i nord, og mange henger seg på og fyrer løs salve etter salve uten tanke på hvem det egentlig rammer til slutt.

– Stort sett oppfører folk seg veldig greit, men denne debatten ble raskt opphisset og brer om seg på mange ulike nivåer – sosiale medier, i butikken og rundt kjøkkenbordene. Folk skriver og sier ting de kanskje ikke mener eller tenker over, forklarer han.

Stolt av arbeidsplassen

I alt har Rema-butikken på Storsteinnes 14 ansatte.

– Det er flere som opplever at dette ikke er noen hyggelig situasjon å være i.

I Norheims innlegg understreker han at de som jobber i Rema er mennesker med følelser.

– Vi prøver bare å gjøre så godt vi kan hver dag på jobb, sier han, og legger til:

– Vi er stolte av arbeidsplassen vår.

Glad for Bredrup

Etter møtet mellom Mack og Rema 1000 i går, da det kom fram at butikkansatte gruet seg til å gå på jobb, ønsket ikke regiondirektør for Rema 1000 i Troms og Finnmark, Ronny Repvik, å kommentere saken.

I dag bekrefter han imidlertid det Bredrup sier.

– Vi har fått utrolig mange henvendelser, og vi har enormt mange ansatte. Jeg er takknemlig for at Bredrup gjorde som han gjorde og gikk ut og insisterte på at folk må oppføre seg, han til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter