UiT-rektor stiller til gjenvalg

Rektor Anne Husebekk stiller til gjenvalg når UiT skal velge ny rektor i mars.

STILLER: Sittende rektor, Anne Husebekk, vil være rektor en ny periode. 

nyheter

Første uka i mars går ansatte og studenter til valgurnene for å velge ny rektor og prorektor ved UiT–Norges arktiske universitet. Ifølge uit.no stiller Husebekk, prorektorene Kenneth Ruud og Wenche Jakobsen til gjenvalg for den nye rektorperioden fra 1. august i år til 31. juli 2021.

Frist 30. januar

Fristen for å foreslå motkandidater er 30. januar. Det kreves professor- eller dosentkompetanse for å stille til rektorvalg.

– Det blir en litt større kabal enn ved de andre universitetene der de må finne én rektorkandidat, vi må finne både rektor og to prorektorkandidater, sier leder for nominasjonskomiteen, Peter Arbo til uit.no.