Ifølge forskning.no finner vi Danmark på motsatt side av statistikken.

Dette er basert på en studie fra forskere fra samtlige land i Norden som har undersøkt salgsstatistikk og informasjon om hvor mye som er foreskrevet og hentet ut. I studien tok de for seg resepter på all hormonprevensjon mellom 2010 og 2013.

– Tradisjonelt har Norge hatt lavere hormonell prevensjonsbruk enn våre naboland, sier professor i samfunnsmedisin, Finn Egil Skjeldestad ved UiT–Norges arktiske universitet til forskning.no.

Langtidsvirkende prevensjon

I studien så det ut til at norske kvinner gradvis benyttet seg mer av langtidsvirkende prevensjon fra 2011 til 2013. Det er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger som mener at flere kvinner burde benytte seg av langtidsvirkende prevensjonsmidler.

– Skeptisk til implantat

Hovedgrunnen til at langtidsvirkende prevensjon blir anbefalt, er først og fremst at antall uønskede graviditeter blir redusert.

Likevel er det noen som er skeptiske.

– Jeg opplever at noen er skeptiske til et implantat. Også går det rykter. Noen får blødningsforstyrrelser, og disse stemmene blir mest hørt, litt som dramatiske fødselshistorier blir hørt mer enn gode, sier helsesøster, Nina Aurora Malm til forskning.no.