Per-Willy Amundsen (Frp) nominert til «Årets tåkefyrste»

Justisminister Per-Willy Amundsen er nominert av et kommunikasjonsselskap til «Årets tåkefyrste».

TÅKEFYRSTE?: Per-Willy Amundsen (Frp) er nominert til den lite gjeve prisen «årets tåkefyrste». 

nyheter

Prisen av det mindre gjeve slaget tildeles årlig av kommunikasjonsselskapet Geelmuyden Kiese. Firmaet deler ut to priser for både klar og uklar tale i samfunnsdebatten, henholdsvis årets «Tåkelur» og «Tåkefyrste».

Nordnorsk klar tale

De to forrige årene har «tåkelur»-prisen gått til to nordlendinger, Nordlys-kommentator Lasse Jangås for hans motstand av Oslo-OL og HiOA rektor, og tidligere UiT-prorektor Curt Rice, for hans kamp for likestilling.

LES OGSÅ: - Udemokratisk å endre sperregrensa

Statsråd

Per-Willy Amundsen nektet å svare på tidligere kontroversielle uttalelser da han ble utnevnt som statsråd, og er derfor nå nominert til årets «tåkefyrste»

Dette skriver seniorpartner Gunnar Mathiusen hos Geelmuyden Kiese om Amundsen: «Etter å ha vært en bortgjemt stallgutt for Jan Tore Sanner i tre år, har Per-Willy Amundsen sadlet sin egen hest. Så godt gjemt har han vært, så langt unna politikk og forskning, at han verken har fått med seg Parisavtalen eller den akselererende globale oppvarming de siste årene. Den nye Sheriffen i Justisdepartementet er en soleklar vinner av tåkepratprisen i desember. Han vinner den for sin primitive klimafornektelse. Det som skulle være det store statsrådsrittet foran Kongens slott, ble en humpete tur med to slitne esler.»

Prisen avgjøres gjennom avstemning på byråets nettsider. Fjorårets «tåkefyrste» var Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre. Støre er nominert igjen i år, sammen med blant annet Amundsens og hans statsrådskollega Sylvi Listhaug.