Derfor må ikke butikkene lenger dekke til ølet etter endt utsalgstid

Siden i fjor høst har butikkene i Tromsø hatt mulighet til å la øl og rusbrus stå udekket hele døgnet.

MÅ IKKE DEKKES TIL LENGER: Øl og rusbrus må ikke lenger dekkes til av butikker etter endt salgstid for alkohol.  Foto: Inger Presteng Thuen

nyheter

I den gamle forskriften het det «øl/rusbrus skal være fysisk utilgjengelig for kunder etter ølsalgets sluttid».

I kommunestyremøtet 28. september i fjor ble ordlyden endret til «bevillingspliktig øl/rusbrus skal ikke være mulig å kjøpe etter ølsalgstidens slutt, jf. forskrift om salgs- og skjenketider for Tromsø kommune».

– Det var mange utsalgssteder for pådro seg prikker i kontroller for at de hadde glemt å dekke til eller ikke dekt ølet og rusbrusen godt nok. Det var også mange steder som opererte med et slingringsmonn på rundt femten minutter, slik at kunder i teorien kunne ta øl i handlekurven før stengetid og få kjøpt det selv om de ikke kom fram til kassen tidsnok. Så med denne endringen slår vi to fluer i en smekk, forteller Nina-Helen Brændeland, saksbehandler i kommunen.

Frivillig

De nye reglene ble sendt ut til utsalgsstedene i oktober. Det betyr ikke at butikker må la alkoholholdige varer stå udekket hele døgnet, men det gir butikkene muligheten til dét om det er ønskelig. Butikker får derimot ikke lov til å selge alkohol etter klokken 20.00 på hverdager og klokken 18.00 på lørdager, uavhengig av om kunden la ølet i handlekurven sin før ølsalgets sluttid. Om du kommer i kassen med alkohol etter de gitte tidspunktene, så går ikke kjøpet gjennom.

– Vi tenker jo at dette gjør ting enklere for butikkene. Det blir mindre arbeid for dem som synes det er mye styr med gardiner og lignende, og samtidig lukker vi for muligheten til å kjøpe øl etter ølsalgets sluttid, sier Brændeland.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter