Jubler over 25 millioner kroner til fornying av realfagsbygget

UiT har blitt tilgodesett med en tredjel av den nasjonale potten på 75 millioner kroner som går til rehabilitering av bygningsmasse.

Svært Fornøyd: – Dette er en gledens dag, sier UiT-rektor Anne Husebekk om tildelingen av midler. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Rektor Anne Husebekk er svært fornøyd med tilskuddet fra kunnskapsdepartementet for å renovere realfagsbygget.

– Dette er en gledens dag. Det er ikke ofte man får sånne beskjeder, så vi er kjempeglad. Dette kommer både studenter og ansatte til gode, sier Husebekk.

Indre endringer

Realfagsbygget er et av de eldste byggene på campus, og det er hovedsakelig innsiden av bygget som skal pusses opp.

– Det blir i hovedsak indre endringer. I tillegg blir det blant annet renovering av taket, ventilasjon og en heissjakt. Dette er veldig fine bygg, men det er viktig å holde de moderne på innsiden, påpeker Uit-rektoren.

UiT prioritert

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) er også glad for at realfagsbygget kan fornyes.

God investering: Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) mener bevilgningen er en god investering for både Tromsø og landsdelen. Foto: Tom Benjaminsen 

– UiT fikk en tredjedel av den nasjonale potten på 75 millioner kroner for rehabilitering av bygningsmasse, i skarp konkurranse med resten av landet, så dette er naturligvis strålende, sier Gudmundsen entusiastisk.

Investering for landsdelen

Gudmundsen mener dette er en god investering for både Tromsø og landsdelen.

– Slitasje har ført til at arbeidsforholdene ikke har vært optimale, og nettopp dette betyr mye for valg av studiested, påpeker han.

Ifølge Gudmundsen vil dette gjøre studiestedet mer attraktivt.

– UiT har veldig høy kompetanse, og vi har mye å være stolte av, men vi vil få behov for enda flere dyktige realister i Tromsø i fremtiden.