UNN-pasient funnet livløs - politiet starter etterforskning

En mann som var innlagt til rusbehandling ved UNN ble fredag funnet livløs på rommet sitt. Livet hans sto ikke til å redde.

SKAL UNDERSØKE En mann ble fredag funnet livløs på rommet sitt ved rusavdelingen på Åsgård. Nå vil politiet finne ut hva som har hendt.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Nordlys opplyser at mannen fredag formiddag ble erklært død ved Universitetssykehuset Nord-Norge, etter at ansatte fant ham livløs på rommet sitt samme morgen.

Pasient ved rusavdelingen

Ifølge avisen skal mannen ha vært pasient ved rusavdelingen på Psykisk helse- og rusklinikken på Åsgård. Politiet mistenker at mannen tok en dødelig overdose mens han var innlagt.

Politiet har begjært obduksjon av mannen.

- Vi har opprettet undersøkelsessak på bakgrunn av meldingen vi fikk fredag og avdøde vil obduseres. Da får vi forhåpentligvis klarhet i hva som er dødsårsaken, sier politioverbetjent Jarle Johnsen, leder for kriminalvakta i Tromsø-politiet, til Nordlys.

Avventer obduksjonsrapport

Verken UNN eller avdelingsleder ved rusavdelingen, Ruben Sletteng, ønsker å kommentere den konkrete saken. Sistnevnte opplyser imidlertid at avdelingen har rutiner på plass for å hindre at pasienter får tilgang til rusmidler.

Ifølge Johnsen er det for tidlig å si noe om hvilke undersøkelser politiet vil gjøre overfor UNN. Han opplyser videre at det er foretatt noen vitneavhør i saken og at politiet nå avventer obduksjonsrapporten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter