– Språket er ikke så vanskelig som folk skal ha det til. Faktisk er det ganske logisk, og nesten helt uten grammatikk. Tegnene er bare små tegninger. Til venstre står det noe om meningen i tegnet, og til høyre uttalen, forklarer hun pedagogisk.

Hall tok kinesisk språk to år på Kongsbakken, etterfulgt av ett år med språkstudier i Kina. Nå har hun begynt på en bachelor i «business chinese», eller kinetisk språk rettet mot forretningsverdenen ved East China Normal University i Shanghai.

– Jeg fikk ikke nok av Kina, så jeg bestemte jeg for å bli værende der. Jeg håper å finne meg en jobb hvor jeg kan bruke språket når jeg er ferdig. Kanskje innen eksport eller import. Nå som relasjonen mellom Norge og Kina er blitt bedre, så blir det nok ytterligere økt behov folk som snakker kinesisk i næringslivet, sier hun.

Høyt tempo

Hall forteller at mange kinesere knapt har sett hvite mennesker. Derfor kommer tilfeldige folk på gata bort til henne og ber om å få ta bilder av eller med henne.

– Først var det ganske artig, men nå er det bare rart. Jeg vil gå på universitetet og gjøre min greie, ikke bli tatt bilde av hele tiden.

Hun scorer fem av seks på den internasjonale kinesiske språkferdighetstesten (HSK-testen), men understreker at spranget er langt mellom nivå fem og seks.

– Jeg klarer å gjøre meg forstått om jeg snakker høyt nok, og om folk er tålmodig. Viser man kineserne respekt, så er de hyggelig og imøtekommende.

Hall er for tiden hjemme i Tromsø på ferie ut januar. Med seg har hun venninna Skye Tao som kommer fra Shanghai.

– Vi møttes online på en språkutvekslingsside, forklarer Hall.

Tao synes det er spennende å besøke Tromsø.

– Det er en del kulturforskjeller. Folk her kan være kald, men så skal de klemme hele tiden. Det er rart. Jeg håndhilser gjerne, men helst ikke all denne klemminga, sier hun.

– Velg kinesisk

Hall er ikke i tvil om hun vil anbefale andre å lære seg kinesisk .

– Bare hopp i det! Ta kontakt med studentorganisasjonen ANSA hvis du lurer på noe, de har vært til stor hjelp for meg.