Er du byens beste sjømatkokk?

Nå nærmer finalen seg – men det er ikke for sent å delta

Nå løper snart fristen ut for å kunne delta i sjømatkonkurransen i forbindelse med HTs oppsetning av Havboka.

SJØMATENTUSIASTER: Heidi Beate Lekang (til venstre) fra Hålogaland Teater, iTromsøs Christer Pedersen, Arctandrias Finn Oscar Thorsen og Dragøys Yvonn Steffensen står bak konkurransen om å bli Tromsøs beste amatør-sjømatkokk. 

SJØMATENTUSIASTER: Heidi Beate Lekang (til venstre) fra Hålogaland Teater, iTromsøs Christer Pedersen, Arctandrias Finn Oscar Thorsen og Dragøys Yvonn Steffensen står bak konkurransen om å bli Tromsøs beste amatør-sjømatkokk. 

nyheter

Er du en av dem som får andre til å gå opp i fistel over dine evner på kjøkkenet – og da spesielt når det kommer til sjømat?

Du har fortsatt sjansen til å få nettopp din sjømatoppskrift til å bli lagt merke til utenfor venne- og familiekretsen.

Fram til første februar kan du sende inn din oppskrift til oss i iTromsø for å være en del av sjømatkonkurransen i regi av Hålogaland Teater, Arctandria, Dragøy og iTromsø.

"Havboka" på scenen

– Vi skal sette opp teaterforestillingen Havboka, og da passer det bra å ha en konkurranse om sjømat, sier Heidi Beate Lekang, markeds- og informasjonssjef ved Hålogaland Teater.

Vinneren av konkurransen vil i tillegg til heder og ære også få billetter til "Havboka" på HT, samt muligheten til å smake sin egen seiers-rett på Arctandria.

Serveres på Arctandria

Restaurant Arctandria vil nemlig ta inn oppskriften din på spisekartet mens "Havboka" vises på Hålogaland Teater mellom 9. og 18. februar.

– I dette tilfellet, hvor det er ment å være begrenset til en liten periode, vil vi presentere retten som et tillegg til vår à la carte-meny, sier Finn Oscar Thorsen, kjøkkensjef på Skarven.

Men om det er den rette oppskriften som kommer inn ...

– Viser det seg at dette er en rett som er veldig bra, så skal man ikke se bort ifra at den kan dukke opp som en rett på en senere meny hos oss.

Send oppskriftene til oss

De to viktigste kriteriene for oppskriften er at det er sjømat som er hovedingrediensen – og at råvarene er hentet fra vår egen landsdel.

En fagjury vil velge ut tre finalister i konkurransen – og deretter vil en vinner bli kåret av den samme juryen – som består av kokk og fiskehandler Yvonn Steffensen fra Dragøy, kjøkkensjef Finn Oscar Thorsen fra Arctandria og undertegnede som er matskribent i iTromsø.

Må overbevise juryen

Yvonn Steffensen forklarer at hun vil se etter det hun kaller "gjennomførbarhet" når hun som en del av juryen skal granske bidragene.

– Det må være overkommelig, og det må være en rett som er mulig å lage, sier hun.

Altfor enkel bør det imidlertid ikke være.

– Det må samtidig være lagt litt flid i retten slik at en gjest på Arctandria faktisk får lyst til å bestille den. Sett deg inn i gjestens ståsted, er mitt råd, sier Steffensen.

Ikke for fjernt

Finn Oscar Thorsen har et mer håndverksmessig syn på saken:

– Det som blir det aller viktigste for meg i bedømmelsen av rettene, vil i hovedsak være at smakskombinasjoner og valg av råvarer så godt det er mulig faller inn under vårt konsept, sier han.

Han må også kunne stå inne for det som serveres.

Må ha kvalitet

– Det er selvsagt slik at jeg som kjøkkensjef alltid må ta hensyn til at en rett som skal presenteres hos oss, må være etter en standard og kvalitet som vi kan stå inne for, sier han.

Undertegnede – som er amatøren i selskapet – vil se etter entusiasme og originalitet i oppskriftene. Fiskekaker på kneippbrød vil ikke ha så stor sjanse å få min stemme ...

Send inn tekst og bilde

Du som leser vil ha mulighet til å sende inn din oppskrift fram til onsdag 1. februar. Da vil vi ha en skriftlig oppskrift med både ingredienser og metode for tillaging, samt et bilde av den ferdige retten på e-post til christer@itromso.no. Har din oppskrift en liten bakgrunnshistorie, er det flott om den kommer med.