SAS-fly skulle til Tromsø - men været gjorde at det måtte vende mot Kiruna

140 passasjerer som skulle ha kommet til Tromsø 13.25 ble hele fire timer forsinket etter en ekstrarunde til Kiruna i Nord-Sverige.
nyheter

Det var SAS-flyet SK4416 fra Oslo som skulle lande 13.25, men som valgte å ikke komme ned i Tromsø. I stedet fløy flyet til Kiruna.

- Grunnen til at vi fløy inn mot Tromsø var at rullebanen var åpen da, men så kom det voldsomme byger, opplyser informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Derfor vendte flyet heller mot Kiruna, og vil fylle drivstoff der og vente på en mulighet til å komme til Tromsø. Flyet fikk vente i Kiruna i noen timer, og kunne lande på Langnes cirka klokken 17.30.

- Det var 140 passasjerer om bord, sier Johansen.

Nå er flyet fløyet videre til Oslo, opplyser han videre.

- Tøft vær

Johansen sier at også flyene til Svalbard - som også var kraftig forsinket - har forlatt Tromsø og at de nå er landet i Longyearbyen.

Driftsjef på Tromsø lufthavn, Svein-Idar Henriksen, opplyser like før klokken 15.00 torsdag at de har hatt tøft vintervær, men at de for øyeblikket har OK friksjon på rullebanen.

- Og den er åpen. Men det har blitt en del forsinkelser og det har vært noen fly som ikke har kunnet lande, sier han.

Utfordringer

Og når enkelte fly ikke lander, blir det naturlig nok også innstillinger hva gjelder avganger.

- En del fly har ligget i "holding" - altså at de har sirklet rundt og ventet på at forholdene skulle bli så gode at de kunne lande, sier Henriksen.

- Vinden har også vært ei utfordring i dag.

Allikevel mener han forholdene på flyplassen er OK vær og føre tatt i betraktning.

- Vi rapporterer vær og føre til cockpit, og så avgjør de om de skal ta ned flyene eller ikke, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter