Forsinkelser i flytrafikken

Flere flyavganger til og fra Tromsø lufthavn er fredag forsinket eller innstilt.

Fredag er flere flyavganger fra Tromsø lufthavn forsinket. 

nyheter

Driftssjef Svein-Idar Henriksen ved Tromsø lufthavn opplyser at dagen har bydd på noen utfordringer, men at det har gått greit alt tatt i betraktning.

- Det har vært litt utfordrende, men været har løyet litt sammenlignet med i går. Det som har vært utfordringen i dag er at vi har fått vind på tvers av rullebanen, sier han til iTromsø.

Vind fra nordvest

Han forklarer at det kan skape trøbbel når vinden kommer fra vest og nordvestlig retning.

- Det er den vinden vi i hovedsak plages med. Det blir en krossvind. Nå kommer den fra nord-nordvest og da får vi den helt på tvers, utdyper Henriksen.

Han legger til at mannskapet ved flyplassen har klart å ta unna nedbøren som fredag har kommet over Tromsø.

- Men det er vær rundt oss og flere forsinkelser andre steder. De forsinkelsene som har vært er ikke generert hos oss, sier driftslederen.

Forsinket

På Avinor sine sider kommer det blant annet frem det var forsinkelser på avgangen klokken 06.25 fra Tromsø til Oslo med SAS var forsinket. Det tok av fra Tromsø lufthavn i 10.30-tiden.

Widerøes flyvninger til Alta, Bodø og Stokmarknes i 08-tiden var alle forsinket, mens flyvningen til Hammerfest klokken 08.10 ble innstilt.

Avgangen med SAS fra Tromsø til Oslo klokken 08.30 er ifølge Avinors sider innstilt.

Widerøes flyvninger til Hammerfest og Honningsvåg klokken 10.20 er begge forsinket med omtrent to timer.

Norwegians avgang til Trondheim klokken 15.55 blir forsinket og har fått nytt avreisetidspunkt klokken 17.20.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter