I løpet av den siste uka har det kommet mye nedbør over Tromsø. Faktisk ble det mandag målt en snødybde på 41 centimeter på Vervarslinga, mens snødybden lørdag var helt oppe i 71 centimeter.

Mest nedbør kom det torsdag. Da kom det hele 16,2 mm nedbør i Tromsø, etterfulgt av 13,9 mm fredag.

Temperaturen faller...

Mandag og tirsdag ser det ut som det blir roligere med tanke på nedbør, mens det onsdag kan forventes å ta til igjen med regn og snø.

- Det er stedvis sørøstlig liten kuling i området rundt Tromsø nå, opplyser statsmeteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk Institutt søndag ettermiddag.

- Og det henger igjen noe nedbør fram til lavtrykket som ligger utenfor Nord-Norge passerer i kveld og natt. Når det har passert litt utpå ettermiddagen i morgen, mandag, vil nedbøren gi seg og vinden vil roe seg, forteller hun.

Temperaturen vil falle gradvis fra nå søndag til natt til tirsdag.

- Da når vi et lite bunnpunkt, og da er det også roligst når det kommer til vind og nedbør, sier Larsgård.

...Og temperaturen stiger

På ettermiddagen tirsdag begynner temperaturen å stige igjen og skyene, nedbøren og vinden tar seg etterhvert mer opp.

- Vi får da opp i stiv kuling på utsatte steder. Onsdag holder det seg på sørvestlig vindretning og vinden kommer opp mot en stiv- til sterk kuling utsatte steder. Det kommer sludd og regn ved kysten, sier Larsgård.

- For Tromsø sin del vil temperaturen utover onsdagen komme opp på plussiden og man vil få en endring i nedbørstypen fra snø til sludd og regn. Temperaturen vil holde seg på plussiden, så det ser ikke så oppløftende ut for vinterværet...

Best tidlig

Alt i alt oppsummerer Larsgård at det beste været i neste uke vil være fra andre halvdel av mandag til begynnelsen av tirsdag.

- Da blir det rolig oppholdsvær og litt kjøligere.