Arthur Arntzen om vennens død

– Han var en venn med stor «V»

Arthur Arntzen (79) skrev rollen «Lars» med vennen Asle Myrvoll (74) i tankene.

Asle Myrvoll, Tore Skoglund og Arthur Arntzen utenfor kulturhuset i Narvik i 2007.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det var med sorg komikerlegenden mottok dødsbudskapet i formiddag. Asle Myrvoll, også kjent som han «Lars» i Raillkattlia, sovnet inn natt til i dag etter lang tids kamp mot kreft.

– Han har vært syk lenge, men det var likevel veldig tungt å høre, forteller Arntzen.

Skrev rolle til Asle

Arthur Arntzen og Asle Myrvoll fant hverandre i ungdomslaget Freidig, der Arthur var kinobestyrer og Asle var kinomaskinist.

Arntzen forteller at han skrev rollen «Lars» med vennen i tankene.

– Asle passet så godt i rollen. Han var en intelligent mann. Du må være bra gløgg for å spille så dum som han gjorde, poengterer komikerlegenden.

Varmt vennskap

Han beskriver sitt eget vennskap med Myrvoll som varmt og nært.

– Det er ingen jeg har vært mer venn med over så lang tid enn Asle. Han var absolutt av hel ved. Du kunne stole på ham, en venn med stor «V», sier Arntzen.

Siste gang på scenen sammen

En annen som tilbrakte utallige timer – både på og bak scenen – sammen med Asle Myrvoll, er den kjente journalisten og komikeren Tore Skoglund.

– Asle var en hederskar og en veldig god venn. Vi har kjent hverandre siden 70-tallet, og jeg oppdaget aldri noe ondt i den karen. Vi har opplevd mye fantastisk sammen på scenen, og det er ikke alle forunt, forteller han.

Skoglund forteller at han ennå ofte får spørsmål om hva som egentlig hendte under den berømte sketsjen «Farskapssaka» – der alle på scenen, unntatt Asle Myrvoll, knakk sammen i latter.

Se Asle Myrvoll i den kjente sketsjen "Farsskapssaka":


 

Sist gang Skoglund og Myrvoll sto sammen på scenen var i forbindelse med Arthur Arntzens 75-årsdag i 2012. Da hadde Myrvoll nylig blitt kreftsyk.

– Vi merket ingenting på ham. På scenen var han den vanlige «Lars», han gjorde jobben som en proff, forteller Skoglund.