Startet arbeidet klokken 04.00 i natt: - Vi tok ut alt av mannskap

Bydrift jobber på spreng for å strø og åpne sluker.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

- Vi startet klokken fire i morges med å ta ut alt av mannskap for å strø. Noen kjører også rundt for å åpne sluker og vi har en gravemaskin ute som graver fram sluker, opplyser arbeidsleder Odd Helge Vekve i Bydrift.

OBS-varsel

Onsdag er det sendt ut OBS-varsel for Troms på grunn av vanskelige kjøreforhold som følge av overgang til mildvær og regn.

«Første del av onsdag også fare for regn som fryser på bakken. Fra onsdag morgen og ut onsdag ventes store nedbørmengder, 30-80 mm/18t. Fra torsdag ettermiddag og frem til fredag morgen ventes ny runde med mye nedbør, 20-40 mm/18t. Nedbøren vil komme som regn opp til 800-1000 moh», skrives det i varselet.

Odd Helge Vekve  Foto: RONALD JOHANSEN

- Vi har ei liste med steder vi vet det oppstår problemer når det blir vær som dette. Foreløpig er det ikke noe problem. Nå strør vi som vanlig overalt og ettersom snøen absorberer vannet og begynner å slippe det vil det begynne å flyte mer, sier Vekve.

Busstraseer prioritert

Han sier at Bydrift har forberedt seg godt på været i flere dager:

- Vi rekker nok å strø for det meste. Det er ikke alle steder det har rukket å bli glatt enda, vi starter i lavlandet og strør oss oppover. Busstraseer og gang- og sykkelveier er prioritert, og så kommer vi etterhvert inn i boligstrøkene.

Han frykter ikke oversvømmelser i dag.

- Men mot helga vil det bli mer utfordrende hvis det fortsetter med den nedbørsmengden som er meldt.

Heller to minutter for sein...

Også politiet har en klar oppfordring:

- Det er vått og glattt på veiene. Da er oppfordringen den vanlige på denne typen føre: det med ro og kom heller fram to minutter for seint enn bulket og trasig, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter