Elever samlet inn 10.000 kroner til kreftforskning

Fredag samlet Kongsbakken videregående skole inn 10.000 kroner til kampen mot kreft. Dette klarte de på under 24 timer.

TIL KAMP MOT KREFT: Gunn Tove Figenschau og Frida Malnes Pettersen under Rosa sløyfe-aksjonen i oktober i fjor. Foto: Privat 

nyheter

Frida Malnes Pettersen er en av to aksjonsledere i russestyret på kongsbakken. Sammen med Gunn-Tove Figenschau har hun lagt stor innsats i å samle inn pengene.

– Det har vært en tradisjon at Kongsbakken er med i Krafttak mot kreft hvert år. Vi har bare videreført den tradisjonen, også er det jo en veldig viktig sak som vi ville være med på, forteller hun.

Håper å slå rekorden

Foreløpig har de bare hatt en digitalaksjon de har opprettet og delt på Facebook. Der har de fått familie og venner til å donere penger.

– Vi skal også ha bøssebæring 9. mars, det har jeg og Gunn-Tove Figenschau ansvar for.

– Målet er å slå rekorden som ble satt i fjor, det var rundt 185 000 kroner. Det er ganske mye, men vi håper på å slå den, legger hun til.

Konkurranse mellom skolene

Kongsbakken er likevel ikke alene om å samle inn penger.

– Det er jo også litt konkurranse mellom skolene om hvem som samler inn mest. Det er spennende! Så langt har vi samlet inn mye mer penger enn de andre, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter