Utested i sjenketrøbbel

– Gjest danset på bordet, en snakket med seg selv og en annen snublet i egne bein

I en skjenkekontroll gjennomført 21. januar ble det avdekket brudd på Alkoholforskriften hos Prelaten Bar og Scene.

– BRØT LOVEN: Prelaten Bar og Scene holder til i bakgården bak Sweet Heart og Solid.   Foto: Marius Hansen

nyheter

I rapporten til kontrolløren kommer fra det fram at baren har gitt adgang til personer åpenbart påvirket av rusmidler. I denne sammenhengen er det snakk om flere personer som var overstadig beruset i lokalet og som ikke ble kastet ut.


 

– Ukritisk til egen adferd

I rapporten til Securance trekker det fram spesielt tre eksempler:

«Mann i 40-årene, bar overkropp, danset på bordet på høyre siden av scenen. Mannen veltet flere ølglass som sto på bordet. Et par av mannens kollegaer hjalp omsider mannen ned fra bordet. Mannen hadde ustødig gange og måtte støtte seg til flere stoler og bord for å ikke falle over ende. Mannen hadde et høyt stemmevolum og virket ukritisk til egen adferd».

– Snakket med seg selv

«Mann i midten av 20-årene sittende ved et langbord foran scenen. Mannen satt og snakket med seg selv og sovnet fra tid til annen. Ved et par anledninger, virket mannen desorientert og gikk målløst rundt i lokalet. Mannen hadde ustødig gange og falt på gulvet ved en anledning. Mannen trengte hjelp til å reise seg igjen. I samtale med skjenkestedets vakt, ble kontrollørene fortalt at denne mannen hadde blitt utvist en rekke ganger og at han hadde kommet tilbake i lokalet».

– Snublet i egne bein

«Mann i 50-årene sittende ved samme langbord som gjest 2, foran scenen. Mannen sovnet ved flere anledninger, snakket med seg selv og hadde et sløret blikk. Mannen snublet i egne bein da han skulle gå ut av skjenkestedet. Mannen ble vist ut av vakten etter at kontrollørene hadde gjort mannen til kjenne».


26 utesteder fikk skjenkeprikker i fjor

390 skjenkekontroller ble gjennomført i 2016 – noe som resulterte i 48 skjenkeprikker.

 

To uker på å svare for seg

Resultatet er at Tromsø kommune har sendt forhåndsvarsel om at stedet vil bli tildelt to prikker om kommunen konkluderer med at stedet brøt loven. Prelaten har fått en frist på to uker på å svare for seg om forholdet.

Hvis man får tolv prikker eller flere i løpet av en toårsperiode, vil kommunen inndra skjenkebevillingen i minimum én uke.