Dette arbeidet har kostet kommunen 43 millioner kroner

Kommunen melder at de forrige fredag slo på varmen i fortauene i Storgatbakken, Og med det, setter de også et punktum for arbeidet deres der.

Skal være is og snøfritt: Bildet ble tatt like før kommunen skrudde på varmen i Storgatbakken i slutten av forrige uke. Foto: Tromsø kommune 

nyheter

– Det har blitt noen forsinkelser underveis av ulike årsaker, og først i dag tidlig fikk jeg den endelige beskjeden om at alt var klart. Det er godt å nå kunne si at det vil bli helt snø- og isfritt på fortauet helt fra Bispegata til krysset i Elvegata resten av vinteren, sier Roald Johansen, prosjektleder i Park og vei på kommunens egen nettside.43 millioner kroner

fornøyd: Roald Johansen, prosjektleder i Park og vei, er fornøyd med at de endelig er i mål med prosjektet. Foto: Tromsø kommune 

Kommunen har gått inn med cirka 43 millioner kroner totalt i prosjektet i Storgatbakken, og 15 millioner kroner er brukt på overflaten – altså på asfalt, belysning og varme i bakken.

– Fortauene er utvidet og asfaltert på nytt, samtidig som vi fjernet og flyttet elementer som tidligere har gjort fremkommeligheten vanskelig for gående. Samtidig har vi fått på plass sykkelfelt i begge retninger, og det gjør også fremkommeligheten for bilister bedre. Fra Bispegata til Nordre Tollbodgata er også hele overflaten oppgradert fra asfalt til skiferheller – noe som ser langt penere ut, sier Johansen på kommunens nettside.