Nå kan du reise fra Tromsø til Gøteborg

Flyruten mellom Oulu, Luleå og Tromsø utvides. Det betyr at tromsøværingene nå kan reise til Gøteborg via Sundsvall.

Flyruten mellom Oulu, Luleå og Tromsø forlenges og vil nå også gå til Gøteborg. Foto: Arctic Airlink 

nyheter

Arctic Airlink og Nextjet setter inn jetfly og forlenger ruten mellom Oulu og Luleå til også å gjelde Sundsvall og Gøteborg, ifølge en pressemelding.

Det er to år siden oppstarten av flytilbudet mellom Oulu, Luleå og Tromsø. Ruten har gått mellom de tre byene siden januar 2015, og er en linje som har vært en verdifull del av den interregionale og tverrgående infrastrukturen i det Arktiske Europa, ifølge pressemeldingen.

4,5 time fra Tromsø

Belegget på linjen har økt og brukes av både turister, forretningsreisende og fritidsreisende, ifølge Arctic Airlink.

– Fra og med 13. mars settes det inn et jetfly av typen CRJ 200 med sitteplasser til 50 passasjerer, dette løfter produktet til et helt nytt nivå. Reisetiden forkortes og komforten økes. Samtidig gjøres det små endringer i flystrekningen som nå vil gå fra Tromsø til Oulu også videre til Luleå. Flystrekningen opereres tre dager i uken, fredag, søndag og onsdag tur/retur, skriver selskapet.

Med det nye tilbudet vil tromsøværingene kunne fly til Gøteborg på 4,5 time.

Mener behovet er stort

– Det føles godt å kunne presentere vår nye satsing i det arktiske Europa. Vi har lenge hatt et veldig godt forhold til næringsliv og reiseliv i regionen og vet at behovet for rask flytransport mellom de tre arktiske byene er store. Det faktum at vi kan tilby både Sundsvall og Gøteborg som reisemål er en styrke. Vi ser et stort vekstpotensial i alle linjene og tror at jetflyet vil bli mottatt med åpne armer, uttaler Henning Lindberg, markedssjef hos Nextjet.

Robert Forsberg i Arctic Airlink forteller at selskapet, sammen med Nextjet, gleder seg til å videreutvikle virksomheten og samarbeidet på tvers av landegrensene.

– I løpet av de to årene vi har operert i det som kalles Arktiske Europa har vi sett hvordan bedrifter, universiteter og andre organisasjoner har utviklet sine kontakter og opprettet ytterligere vekst i den utvidede regionen. Vi har også sett hvordan reiselivsbransjen har funnet Arctic Airlink og vi ser en jevn vekst av besøkende som nå kommer fra resten av verden. Å da kunne tilby et større fly korresponderer godt til etterspørselen vi ser for våre kunder, sier Robert Forsberg i Arctic Airlink.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter