I tillegg til å ha holdt på med optikerforretningen Drecker Optikk, var Peter Drecker trener for blant andre TIL og Fløya.

– Han var en bemerkelsesverdig mann. Jeg hadde en spesiell oppvekst siden jeg måtte dele ham med så mange andre. Han var en mentor for guttelaget til TIL, og det var alltid fart og røre på ettermiddagene hvor han dro ut for å trene fotballaget, men han var veldig til stede de gangene han var hjemme, forteller datter Anneli Drecker.

BAKGRUNN: Peter Drecker (79) er død

Lagde første Bel Canto-låt med Peter

Anneli Drecker har mye å takke faren sin for.

– Han spilte mye piano og komponerte musikk. Mye av de komponist-genene har kanskje jeg arvet. Jeg husker vi lagde den første sangen til Bel Canto, «Capio», sammen. Vi brukte kirkeorgelet i den katolske kirken til å lage den.

– Han har alltid støttet meg og det var aldri noen tvil på at jeg skulle få lov til å holde på med musikken. Jeg har vært veldig heldig siden det er jo en uortodoks og usikker vei å gå, men han var min største fan og kom gjerne med innspill.

Les minneordene fra tidligere iTromsø-redaktør Jonny Hansen her.

– Så alltid potensialet i mennesker

Anneli Drecker beskriver sin far som en inkluderende person.

– Han var en fantastisk og karismatisk menneske med høy moral og fine prinsipper. Han så alltid potensial i mennesker og klarte ikke å se på noen som ikke levde opp mot eget potensial. Det så han på som et personlig nederlag.

– Han var en mentor for mange idrettsutøvere og backet dem alltid opp. Selv om det var noen som hadde falt ut, så inviterte han dem alltid på kamper og inkluderte dem.

– Hentet meg alltid

Også i Anneli Dreckers ungdomstid var faren alltid der for henne.

– Da jeg var ute på byen i min ungdomstid og ikke visste helt hvordan jeg skulle komme meg hjem, så kom han alltid og hentet meg. Det er enda et mysterium hvordan han fant meg. Var vennene mine også på byen, så kjørte han dem også hjem, minner Tromsø-artisten.

Peter Drecker var en person som ble godt likt av alle som kjente ham.

– Jeg tror hans største frykt var å ikke bli husket, men jeg tror han kommer til å bli husket av mange.

– Det er veldig deilig å få dele sorgen med mange andre. Det er fint å ha minner som man kan dele, sier Anneli Drecker.

Tromsø-artisten kommer til å dedisere sitt kommende album til sin far.