Peter Drecker (79) er død

Peter Drecker sovnet stille inn lørdag kveld. Han ble 79 år gammel.
nyheter

Drecker er kanskje mest kjent for optikerkjeden Drecker Optikk som hadde totalt elleve butikker i Nord-Norge

Mannen er også faren til Tromsø-artisten, Anneli Drecker, som har gjort stor suksess både som soloartist og som vokalist i bandet Bel Canto.

– Pappa, kollega og bestevenn

Dreckers sønn, Per Arne Drecker, beskriver faren som en fantastisk person.

– Han var først og fremst min pappa og arbeidskollega, og så var han min beste venn. Han har alltid vært opptatt av å skape arbeidsplasser og idrettsutøvere. Han var en travel mann med lite fri i helgene som følger hans engasjement Sånn sett fikk ikke vi i familien sett så mye til ham, men når han var hjemme var han en ordentlig god pappa, forteller sønnen.

Peter Drecker jobbet tidligere på øyeavdelingen ved Regionsykehuset som holdt til i de nåværende lokalene til fylkeshuset. Senere startet han opp sin egen bedrift, Drecker Optikk, med Per Arne Drecker.

– Han hadde lyst til å starte opp noe eget sammen med meg, og i 1992 startet vi vår egen bedrift i Bardufoss. Drecker Optikk ble kjøpt opp av Synsam i januar 2012, så vi rakk akkurat å feire 20-årsjubileum, sier Per Arne Drecker.

Kjent i idretten

Peter Drecker var også kjent i Tromsøs idrettsmiljø, hvor han var trener for TIL på 1970-tallet, og var den første formannen i BK Tromsø. I tillegg har han også vært trener for Skarp og Fløya.

– Jeg husker han satt på hemsen og designet logoen og draktene til BKT, sier Per Arne Drecker.

– Han var en bauta i idretten i Tromsø, både for oss i BKT og i TIL, forteller Edgar Broks, trener for BKT.

LES OGSÅ: Truls (55) glemmer aldri sitt første møte med TIL-treneren (pluss)

Hadde kreft

Drecker har over lengre tid slitt med sykdom.

– Han ble diagnostisert med myelomatose, eller beinmargskreft, i 2013. Dette ble oppdaget etter at han hadde falt fra en stige. Han skulle bare en kort tur innom legevakta, men han mente det var noe mer som feilte ham. Da fant de ut at han hadde kreft, sier Per Arne.

I oktober 2014 fikk Drecker lungebetennelse, og fikk seg omsorgsbolig på Heracleum bo- og servicesenteret.

– Etter det flyttet han egentlig aldri hjem igjen, sier sønnen.

Peter Drecker sovnet stille inn lørdag kveld, 79 år gammel.

– Som konkurransemann syntes han kanskje det var et nederlag å ikke fylle 80 år, sier Per Arne.

– Han hadde en egen evne til å knytte bånd. Han var en venn for veldig mange, og han var god til å lytte og hjelpe andre. Jeg tror det var det som utfylte hans personlighet og liv.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Anneli Drecker, men hun har ikke svart på iTromsøs henvendelser. På sin Facebook-konto skriver hun følgende:  «Den gamle ørn har fløyet. Hvil i fred, min yndlingspaps.»