Yvonne (30) hetses for sin gravide kropp

Bloggeren Yvonne Jensen (30) mottar stygge kommentarer for kroppen sin, og mener hetsen av tynne gravide er et utbredt fenomen.
nyheter

Jensen, som for tiden er gravid med sitt tredje barn, står bak bloggen «Steinihavet – en slags mammablogg». Hun mener mange tynne gravide kvinner utsettes for utseendemessig sjikane – en hets hun selv opplever.

– Jeg kan få veldig stygge tilbakemeldinger for kroppen min. Disse kommentarene sletter jeg, og prøver å ikke la dem gå inn på meg, sier tromsøkvinnen.

Hun legger til at hun ikke er alene om å oppleve dette.

– Jeg får respons fra andre jenter som leser bloggen min og som opplever det samme, men ikke tør si noe offentlig. Det er ekstremt mange som sliter med dette.

– Det er fryktelig sårende

Bloggeren tror mye av hetsen kommer som følge av mediefokuset rundt kvinner som ønsker å føde små barn.

Yvonne Jensen. Foto: Privat 

– Mange tror at jeg er en av disse mødrene som sulter seg selv under graviditeten, men jeg har vært veldig tynn og hatt en lav BMI hele livet, sier Jensen oppgitt.

– Jeg vil jo vise fram magen min, fordi jeg er stolt av den! Det er fryktelig sårende å motta stygge kommentarer, og vi som er tynne har like mye rett til å være stolte av graviditeten vår som det andre har, legger hun til.

OK med noen kilo ekstra

– Hva tror du er grunnen til at mange kommer med sjikanerende meldinger til tynne, gravide kvinner?

– Jeg tror at kroppsfokuset er så stort for oss alle at mange velger å fokusere på – og kritisere – andres utseende fordi de ikke godtar sin egen kropp.

Yvonne Jensen. Foto: Privat 

– Eksisterer det et eget kroppspress for gravide?

– Å ha noen kilo ekstra anses som helt OK, men ikke å være tynn under graviditeten. Folk vet ingenting om helsa mi, og hvis man ikke er noens fastlege eller ernæringsfysiolog bør man holde seg for god til å kritisere utseendet til andre.

Unngår eksponering

Tobarnsmoren sier hun prøver å unngå å dele bilder av seg selv på egen blogg nå som hun er gravid.

– Jeg ønsker ikke å eksponere meg selv så mye på grunn av potensiell negativ hets. Vanligvis lar jeg ikke slikt gå inn på meg, men nå er jeg ekstra hormonell som følge av graviditeten, sier Jensen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter