Rundt klokken 16:50 at Hovedredningssentralen la ut følgende melding på twitter:

«Søk etter observasjon av mulig nødrakett i området Kvaløya/nordre Malangseidet i Troms. Ambulansehelo og flere fartøyer deltar.»

- Vi fikk inn en melding fra politiet klokken 15:55 om at en person i området sør på Kvaløysletta hadde meldt om det som kunne være en nødrakett, forteller Frode Iversen, som er redningsleder i Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Søker ved Straumsbukta

Ambulansehelikopter har blitt sendt ut mot Malangshalvøya for å søke i området. I tillegg opplyser Iversen at fem fartøy passerer Straumsbukta og Ryøya, og vil bistå med søk.

- Vi kommer til å starte med det, og hvis vi ikke finner noe, vil vi bevege oss fra Straumsbukta og opp mot Håkøybotn og de områdene der, forteller Iversen.

- Må behandle det som et nødsignal

Det utelukkes ikke at nødraketten har blitt skutt opp fra land.

- Vi har ikke noe som tilsier at nødraketten har blitt skutt opp fra sjøen. Akkurat nå har vi bare én observasjon, og inntil det motsatte er bevisst, så må vi behandle det som et nødsignal, sier Iversen.

Klokken 17:30 opplyste Hovedredningssentralen på twitter at de ikke hadde funnet noe etter søket og det antas at observasjonen ikke representerte en nødsituasjon.

Redningsskøyta, Gideon, fortsatte for øvrig søket.

Klokken 19:45 kunne Hovedredningssentralen bekrefte at de hadde avsluttet søket uten å ha funnet noe.