Bakgrunnen er at kvinnen høsten 2015 slo sin tidligere samboer i hodet med en champagneflaske.

Mannen fikk et kutt som måtte sys med ti sting. Tiltalte hadde forut for hendelsen vært innom flere utesteder og drukket alkohol.

Uoverenstemmelse

Hun forklarte at hun på en sosial sammenkomst samme kveld slo sin tidligere samboer i hodet med flaska, men at det var fordi hun opplevde at han kom mot henne på en truende måte etter en uoverensstemmelse tidligere på kvelden. Hun tenkte at han skulle slå henne.

Høylytt krangel

Fornærmede forklarte i retten at han ble sint på tiltalte fordi han mente hun røyket hasj, noe han anklaget henne for, men han sier at han ikke gikk mot henne eller hadde fysisk kontakt med henne før han ble slått med flasken.

Et vitne forklarte derimot at fornærmede og tiltalte hadde en høylytt krangel, rev og dyttet i hverandre, før fornærmede ble slått.

Forsto skadepotensial

Retten finner det bevist at tiltalte forsto skadepotensial knyttet til å slå noen i hodet med flasken, og retten utelukker at tiltalte forsto situasjonen på en slik måte at hun mente at å slå en champagneflaske i hodet på fornærmede var en nødvendig handling for å forhindre et rettsstridig angrep.