Tre menn fengslet i Tromsø for et av Nord-Norges største heroinbeslag

To menn fra Tromsø og en fra Somalia sitter fengslet etter et av tidenes største enkeltbeslag av heroin.

Yngve Myrvoll, Troms politidistrikt  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Det var i desember i fjor at politiet i Tromsø gikk til pågripelse av tre menn etter at 500 gram heroin ble beslaglagt på Tromsø lufthavn.

Heroinen kom med fly til Tromsø, og en mann fra Somalia ble pågrepet da han kom med flyet. Senere ble to nordmenn, begge bosatt i Tromsø, pågrepet av politiet.

– Ikke tilfeldig

Yngve Myrvoll, leder for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, omtaler heroinbeslaget som et av de største enkeltbeslagene som er gjort i Nord-Norge noensinne.

Politiet har ifølge Myrvoll jobbet med saken over lengre tid før pågripelsene fant sted.

– Når vi til slutt går til pågripelser mot denne typen miljø og nettverk, så ligger det ofte en lengre periode med etterforskning bak. Noe det også gjør i dette tilfellet. Det var ikke tilfeldig at vi gikk til pågripelse, først av kurereren og at vi videre pågrep to nordmenn på to ulike adresser i Tromsø. Begge har bopel i Tromsø, forklarer lederen for etterforskningsseksjonen.

Ikke ferdig etterforsket

De tre mennene sitter fengslet. Myrvoll ønsker ikke å gå inn på om de har erkjent forholdene.

– Det gjenstår fremdeles en god del etterforskning i saken, men vi begynner å få et godt blikk på sakskomplekset.

Stor spredningsfare

Foreløpig er ingen andre pågrepet i saken.

– Vi etterforsker saken videre. Vi har ikke helt oversikt ennå, sier etterforskningslederen på spørsmål om det kan dreie seg om et større nettverk.

De to nordmennene er ifølge Myrvoll kjent for politiet fra tidligere.

Etterforskningslederen forklarer at det er et stabilt forbrukermiljø i Tromsø hva gjelder heroin, og at det derfor var stor spredningsfare for det halve kiloet som ble beslaglagt.